15 maart 2023

BMW

BMW kondigt nieuwe 5-Serie aan

15 maart 2023 - Over een paar maanden zal de achtste generatie van de BMW 5-Serie Sedan zijn debuut maken. Het nieuwe model is dynamischer en comfortabeler dan voorheen en belooft een frisse interpretatie van het kenmerkende ontwerp, en ook het BMW Operating System 8.5 met BMW Curved Display en, voor het eerst, een puur elektrische aandrijflijn in de BMW i5.
Wittebrug

Door de flexibele platformarchitectuur is de nieuwe BMW 5 Serie Sedan beschikbaar met een breed scala aandrijflijnen. Zo is er keuze uit volledig elektrisch, plug-in hybride en benzine- en dieselmotoren met 48V mild hybrid-technologie.

BMW

Op de BMW Group Annual Conference 2023 kondigde Oliver Zipse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG, verdere details aan over de nieuwe BMW 5-Serie, waarbij werd aangegeven dat de 5-Serie Sedan ook beschikbaar komt als een volledig elektrisch BMW M Performance-model. Zipse onthulde dat er ook een volledig nieuwe versie komt van de nieuwe 5-Serie Touring.

Van 1972 tot begin 2023 werden meer dan tien miljoen stuks van de 5-Serie geproduceerd. De eerste generatie van de 5-Serie Sedan kwam in 1972 op de markt. Met deze lancering kwam ook de introductie van een nieuw systeem van modelaanduidingen waarbij een combinatie van drie cijfers werd gebruikt om de modelserie en de motorvariant aan te duiden. Een jaar na de 50e verjaardag van het model is de nieuwste generatie klaar om zijn traditionele plaats in te nemen, tussen de middelgrote 3 Serie en de luxueuze 7 Serie.

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan wordt exclusief gebouwd in BMW Group Fabriek Dingolfing. De fabriek in Neder-Beieren is de grootste productielocatie van het bedrijf in Europa. In het jaar dat wordt gevierd dat 50 jaar geleden de eerste BMW van de band rolde in de fabriek start de productie van de achtste generatie BMW 5-Serie Sedan. Naast de nieuwe 5-Serie Sedan worden uit het huidige portfolio ook de 7-Serie, 8-Serie en de volledig elektrische iX hier geproduceerd. BMW Group Fabriek Dingolfing is ook de thuisbasis van het expertisecentrum voor de productie van elektrische aandrijfsystemen, dat tot taak heeft zowel de elektromotoren als de hoogspanningsbatterijen voor de i5 op het fabrieksterrein te produceren.

Vandebron
Vandebron