14 september 2012
BMW i3

BMW Active Tourer

BMW onthult Concept Active Tourer

Autozine
14 september 2012 | BMW introduceert in Parijs de Concept Active Tourer. Deze plug-in hybride verbindt volgens BMW comfort en functionaliteit met dynamische prestaties. De 4,35 meter lange Concept Active Tourer geeft een realistisch beeld op een compact en bovendien ruim, dynamisch en uiterst efficiƫnt nieuw te verschijnen BMW model.
Nieuwe vloermatten voor de BMW i3?
Dat kan! Vanaf € 70,-
Just Carpets.nl

 

BMW laat met dit studiemodel zien hoe compacte buitenafmetingen en een hoge mate aan functionaliteit kunnen samengaan. De Concept Active Tourer herbergt een ruim en praktisch interieur met vele innovatieve kenmerken. Zo kunnen de achterzittingen worden omgeklapt en ontstaat een volledige vlakke laadvloer. Het "Travel and Comfort" systeem zorgt voor gebruiksgemak voor de achterpassagiers. Een verticale klikrail in de rugleuning van de voorstoelen maakt flexibele bevestiging mogelijk van zaken als een tablet computer of klaptafeltje.

BMW i3

Een andere innovatie is het panoramische Cool Shade zonnedak over de gehele lengte van het interieur. De transparantie hiervan is met een druk op de knop te regelen. De passagiers achterin hebben dankzij de lange wielbasis van 2,67 meter en de hoogte van 1,58 meter extra veel ruimte tot hun beschikking. Hierdoor is het tevens makkelijk in- en uitstappen.

Het comfort van de bestuurder wordt verhoogd dankzij een 10,25 inch groot display. Deze is voorzien van Black Panel Technology voor optimale leesbaarheid. Hiertoe dient ook het Head Up Display, voorzien van een dag- en nachtstand. Een 8 inch groot scherm in de middenconsole geeft de routebegeleiding weer en laat de energiestatus van de hybride aandrijflijn zien.

BMW i3

De plug-in hybride combineert de voordelen van de "eDrive" elektrische aandrijving met die van een 1,5 liter TwinPower Turbo verbrandingsmotor. Voor de aandrijving van de wielen is gekozen voor een oplossing die binnen het voertuigconcept van de BMW Concept Active Tourer het meest zinvol is. Voor dit compacte model waarbij zoveel mogelijk bruikbare binnenruimte belangrijk is, hebben de ingenieurs gekozen voor een compact en licht gebouwd voorwielaandrijvingconcept.

In totaal wordt een vermogen van 140 kW (190 pk) op de voorwielen overgebracht. Dit is het gecombineerde vermogen van de elektromotor en de verbrandingsmotor samen. De Concept Active Tourer accelereert binnen 8 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van circa 200 km/u. Hij verbruikt minder dan 2,5 liter brandstof per 100 km bij een CO2-uitstoot van 60 g/km.

BMW i3

De 1,5-liter motor van de Concept Active Tourer maakt deel uit de nieuwe generatie BMW verbrandingsmotoren. Deze zijn modulair opgebouwd uit cilinders met een inhoud van 0,5 liter omdat hiermee zowel thermisch- als dynamisch de optimale situatie voor een verbrandingsmotor bereikt wordt. De motor beschikt over TwinPower Turbo technologie en is afgeleid van de 3,0 liter zescilindermotor met dezelfde techniek. De krachtbron combineert bovendien de nieuwste generatie injectietechniek met ValveTronic variabele kleptiming en BMW's TwinPower Turbo technologie.

De synchroon elektromotor is eveneens door BMW Group zelf ontwikkeld. Met een volledig opgeladen accu komt de Concept Active Tourer 30 kilometer ver. De maximum trekkracht van 200 Nm is vanuit stilstand beschikbaar en zorgt zo voor optimale aanvulling op de verbrandingsmotor.

KwikFit
BMW verkort levertijd i3BMW verkort levertijd i3
22 juli 2019
BMW maakt prijzen i3 en i3s bekendBMW maakt prijzen i3 en i3s bekend
20 september 2017
BMW i3 batterij gebruikt voor overschotBMW i3 batterij gebruikt voor overschot
30 juni 2017
BMW i3 tijdelijk als Carbon EditionBMW i3 tijdelijk als Carbon Edition
5 mei 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum