Publicatiedatum: 1 maart 2011
Autosalon van Geneve 2011
Autoshow

Autosalon van Geneve 2011

Komt dat zien!

Autoshow - Heeft u de nieuwe Toyota Yaris al gezien? En de Prius+? Of de Ford B-Max? En wat te denken van de Lancia Ypsilon en Delta? Volkswagen lonkt met de Golf Cabriolet en Bulli. Opel introduceert binnenkort een geheel nieuwe Zafira. Binnen een jaar zullen de meeste van deze auto's bij de dealer staan. Wie al dat moois nu al wil zien, gaat echter naar de Autosalon van Genève 2011.
Carsub

In Genève tonen autofabrikanten niet alleen hun nieuwe modellen. Ze gunnen de bezoeker ook een blik in de toekomst met "conceptcars". De belangrijkste daarvan is de Opel Zafira Concept, die toont hoe de nieuwe Zafira er uit komt te zien.

Autosalon van Geneve 2011

Smart licht een tip van de sluier op van de nieuwe "ForTwo" met de "ForSpeed". De ForSpeed is een elektrische auto die een actieradius van 135 km belooft. Het meest interessant is echter de vormgeving, die verraadt hoe de toekomstige Smarts er uit kunnen zien.

Autosalon van Geneve 2011

Minstens zo veelbelovend is de "MINI Rocketman", de eerste MINI die daadwerkelijk mini (klein) is. Dankzij slim gebruik van ruimte meet de Rocketman slechts 3 meter 42 en is er toch ruimte voor drie personen. Of de Rocketman daadwerkelijk in productie wordt genomen, is mede afhankelijk van de reacties van het publiek in Genève. Wat Autozine betreft: in productie nemen en wel NU!

Autosalon van Geneve 2011

Veel radicaler is de "BMW Connected Drive". De auto ziet er niet alleen bijzonder uit, maar is vooral bijzonder om te rijden. Alle informatie die voor de bestuurder belangrijk is, wordt namelijk (virtueel) in de ruimte om de auto heen geprojecteerd.

Autosalon van Geneve 2011

Een stuk realistischer is de "Audi A3 Concept". De huidige A3 is al sinds 2003 op de markt, dus het is hoog tijd om deze fraai vormgegeven opvolger in productie te nemen.

Autosalon van Geneve 2011

Seat werkt aan een middelgrote SUV. De "IBX" vormt daarop een vooruitblik. De Seat SUV wordt aangedreven door een elektromotor en een hybridemotor. De IBX kan 45 km elektrisch rijden en valt daarna terug op een traditionele verbrandingsmotor.

Autosalon van Geneve 2011

Mitsubishi zal een kleine auto onder de Colt gaan aanbieden. De auto is nu nog bekend als "Concept Global Small" en moet minder dan 10.000 euro gaan kosten.

Autosalon van Geneve 2011

Alfa Romeo verrast met de "4c", die behalve door de vormgeving opvalt door de bijzondere lak. Het betreft hier geen glimmende of matte lak, maar een lak die uit stofdeeltjes lijkt te bestaan die boven het oppervlak zweven.

Autosalon van Geneve 2011

Chrysler en Lancia vormen sinds kort één bedrijf. In de loop van dit jaar verdwijnt het merk Chrysler van de Europese markt en worden de modellen onder de naam Lancia aangeboden. De "nieuwe" 300C zal in Europa als "Lancia Thema" door het leven gaan. Onder overweldigende belangstelling werd de nieuwe Ypsilon (geen Chrysler afgeleide!) gepresenteerd; een model dat bovendien dit jaar zijn 25e verjaardag viert.

Autosalon van Geneve 2011
„Zoals gebruikelijk hebben alle merken hun grootste nieuws bewaard voor deze show“
Autosalon van Geneve 2011

Toyota brengt groot nieuws mee. De Prius zal worden geleverd als MPV en zal daarmee veruit de zuinigste zevenzitter ter wereld zijn. Ook brengt Toyota de langverwachte nieuwe Yaris mee, die eveneens als hybride leverbaar wordt.

Autosalon van Geneve 2011

Ford wil een revolutie teweeg brengen onder de kleine MPV's. De "B-Max" is een ruimteauto op basis van de Fiesta. Door het ontbreken van een B-stijl (de balk tussen de voor- en achterdeur), biedt de B-Max een ruimere toegang en meer binnenruimte dan de concurrentie. Het hier getoonde concept is zo goed als klaar voor productie.

Autosalon van Geneve 2011

De Mercedes-Benz C-Klasse heeft recent een facelift ondergaan. Bovendien toont Mercedes de geheel nieuwe C-Klasse Coupé. De auto maakt gebruik van de technieken van de gewone C-Klasse, maar verpakt die in een fraaie jas.

Autosalon van Geneve 2011

Volkswagen kiest voor een charmeoffensief en onthult de Golf Cabrio. De Golf Cabrio moet oude tijden doen herleven dankzij de traditionele vormgeving met stoffen kap.

Autosalon van Geneve 2011

Bijna vertederend is de reïncarnatie van de Volkswagen Bus ("T1") die als elektrisch aangedreven "Bulli" een tweede leven tegemoet gaat.

Autosalon van Geneve 2011

Ook Chevrolet gaat voor uiterlijk vertoon en brengt de Cruze hatchback mee naar Genève.

Autosalon van Geneve 2011

Citroën heeft de DS4 klaar voor productie. Als de auto net zo goed rijdt als de DS3, wordt dit een succesnummer in het zakelijke segment!

Autosalon van Geneve 2011

Na vele vooraankondigingen, spionagefoto's en "teasers" haalt Hyundai het doek van de i40 af. Deze grote sedan moet dankzij charisma, een hoge bouwkwaliteit en A-labels het succes gaan brengen waar het de Sonata jammerlijk aan ontbrak.

Autosalon van Geneve 2011

Zustermerk Kia brengt twee gloednieuwe modellen mee naar Zwitserland. In Genève zijn zowel de nieuwe Picanto als de Rio onthuld (zie ook de panoramafoto).

Autosalon van Geneve 2011

Conclusie

Van 3 tot en met 13 maart opent de Autosalon van Genève de deuren voor het grote publiek. Zoals gebruikelijk hebben alle merken hun grootste nieuws bewaard voor deze show. Het grootste nieuws wordt gevormd door de Toyota Prius+, Toyota Yaris, Ford B-Max, Mercedes-Benz C-Klasse Coupé, Hyundai i40, Kia Rio, Kia Picanto en de Volkswagen Golf Cabrio.

Conceptcars gunnen de bezoekers een blik in de verre toekomst. Zo staan er een compacte MINI, elektrische Smart en Seat SUV op stapel. Maar voor die auto's daadwerkelijk in de showroom staan, gaat er nog heel veel tijd voorbij, dus komt dat zelf zien in Genève!

IkWilVanMijnAutoAf
Remschijf.nl