26 september 2016
Audi TT

Audi TT

Audi TT nu ook als S-Line Competition

Autozine
26 september 2016 | Met de TT S line competition legt Audi nog meer nadruk op het sportieve karakter van de TT Coupé en TT Roadster. De exclusieve uitvoering onderscheidt zich door tal van opvallende accenten, van de vaste achtervleugel tot aan de Audi virtual cockpit met speciaal sportdisplay. Deze nieuwe uitvoering van de Audi TT wordt eind 2016 leverbaar.
 

Hoogglans zwarte accenten, ondermeer voor de vaste achtervleugel, versterken de uitstraling van de TT S-Line Competition. De einddempers van het uitlaatsysteem zijn in zwartchroom afgewerkt.

Audi TT

Het sportonderstel met de stijve veer/demper settings verlaagt de rijhoogte van de TT S-Line Competition met tien millimeter. Het standaard Audi drive select systeem vergroot de sportiviteit op commando door de rijeigenschappen van de auto naar wens aan te passen. De sportieve versie staat op hoogglans zwarte 19 inch vijfspaaks velgen met 245/35 banden. Rode remklauwen zijn standaard. Qua kleuren bestaat het aanbod uit Glacier wit, Nano grijs, Tango rood en de nieuwe TT-kleur Ara blauw. De kap van de TT Roadster is in alle gevallen zwart.

In het interieur onderstrepen S-Sport stoelen en het aan de onderkant afgevlakte lederen driespaaks S-Line sportstuur het sportieve karakter. De Audi virtual cockpit is eveneens standaard. Via de 'View' knop op het stuur is nu tevens een sportdisplay op te roepen, waarin de centraal geposteerde snelheidsmeter domineert. Stoelen en armsteunen in de portieren zijn bekleed met een combinatie van leer en Alcantara (nappaleer is optioneel beschikbaar) met grijze contraststiksels op de stoelen, het stuur, de portieren en pookknop. Andere kenmerken zijn mat geborstelde aluminium interieuraccenten.

Audi TT

Audi levert de TT S-Line Competition als Coupé en Roadster met de 169 kW / 230 pk sterke 2.0 TFSI-motor. In de voorwielaangedreven versie wordt die gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of de 6-traps S-Tronic automaat met dubbele koppeling. Die laatste is voor de versie met quattro standaard. Prijzen van de Audi TT Coupé en Roadster S-Line Competition worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.