8 januari 2014
Audi TT

Audi TT

Audi onthult interieur nieuwe TT

Autozine
8 januari 2014 | Op de elektronicabeurs CES in Las Vegas (t/m 10 januari) laat Audi het interieur van de komende Audi TT zien. De nieuwe TT die medio dit jaar op de markt komt, is het eerste productiemodel van het merk dat beschikt over de "Audi virtual cockpit" met een volledig digitaal instrumentenpaneel.

Op zoek naar een Audi TT?
bynco heeft er 1 vanaf € 48.800,-

Audi TT

De derde generatie van de Audi TT stelt de bestuurder meer in staat hightech te ervaren, niet alleen als het gaat om sportwagenprestaties, maar vooral ook op het gebied van elektronica en connectiviteit.

Audi TT

Als eerste productiemodel van het merk beschikt de nieuwe TT over de "Audi virtual cockpit". Het instrumentenpaneel is volledig digitaal en bevindt zich direct in het blikveld van de bestuurder. Hierdoor werd het mogelijk de centrale MMI-display te laten vervallen. Voor de interieurontwerpers leidde dat tot extra vrijheid. In de nieuwe TT vertaalt zich dat in een zeer ranke vormgeving van het dashboard.

Het interieur van de nieuwe TT heeft bijzondere accenten waarin vorm en functie samen gaan. De ronde uitstroomopeningen voor de ventilatie zijn een klassiek TT-stijlelement. Nieuw is echter dat de bedieningselementen en displays van de airconditioning erin zijn geïntegreerd.

De bestuurder van de nieuwe Audi TT beschikt over een 12,3-inch TFT-display. Dit valt op door haarscherpe detaillering en 3D-effecten. De nVidia Tegra 30-processor speelt hierbij een belangrijke rol. Er zijn twee weergavemogelijkheden. Bij de klassieke weergave ziet de bestuurder de snelheidsmeter en de toerenteller op de voorgrond. In de Infotainment-modus worden deze instrumenten kleiner weergeven. Functies als navigatie krijgen dan voorrang.

Audi TT

Alle elementen van Audi virtual cockpit zijn letterlijk op de bestuurder gericht. Het multifunctionele stuur (aan de onderzijde afgevlakt) speelt een belangrijke rol omdat hiermee vrijwel alle functies zijn te bedienen, inclusief die van het infotainmentsysteem. Het gebruiksgemak is groot omdat het 'menu' veel lijkt op dat van een smartphone. Zelfs een tekstzoekfunctie (MMI search) is inbegrepen. Ook het MMI touch maakt deel uit van het bedieningsconcept. Hiermee kan de bestuurder bijvoorbeeld 'scrollen' en in-/uitzoomen.

Op zoek naar een Audi TT?
DAS import heeft er 464 vanaf € 23.316,-

Audi TT

Audi TT RS 2019 nu te bestellenAudi TT RS 2019 nu te bestellen
22 februari 2019
Audi vernieuwt TT RS Coupe en RoadsterAudi vernieuwt TT RS Coupe en Roadster
6 februari 2019
Audi vernieuwt TTS Coupe en RoadsterAudi vernieuwt TTS Coupe en Roadster
21 januari 2019
Audi start verkoop vernieuwde TTAudi start verkoop vernieuwde TT
20 december 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum