23 september 2016
Audi TT

Audi TT

Audi introduceert TT RS

Autozine
23 september 2016 | Audi introduceert de nieuwe TT RS Coupé en Roadster. De nieuw ontwikkelde 2.5 TFSI vijfcilinder turbo benzinemotor levert 294 kW/400 pk en staat garant voor een onmiskenbaar sportief geluid. De nieuwe Audi TT RS is leverbaar in negen carrosseriekleuren, waaronder twee specifiek aan de RS voorbehouden kleuropties: Nardo grijs en Catalunya rood.

Op zoek naar een Audi TT?
bynco heeft er 5 vanaf € 26.395,-

Audi TT

Audi TT

De nieuwe aluminium 2.5 TFSI vijfcilinder krachtbron levert 294 kW/400 pk, 60 pk meer dan zijn voorganger. Tegelijk is hij 26 kilogram lichter en efficiënter, mede dankzij een start-stopsysteem. De permanente Quattro vierwielaandrijving verdeelt het enorme maximumkoppel van 480 Nm via de zeventraps S-Tronic transmissie met dubbele koppeling en een elektrohydraulische lamellenkoppeling over de voor- en achterwielen. Traction control en launch control garanderen maximale grip en minimaal doorslippen van de wielen. Hierdoor sprint de Coupé in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u (Roadster 3,9 sec.). De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u (optioneel 280 km/u). Daarmee is de nieuwe Audi TT RS Coupé de snelste Audi TT tot nu toe.

Opvallende elementen aan de achterzijde van de TT RS zijn de nieuwe, optionele Matrix OLED (organic light emitting diode) lichtunits in 3D-design, een primeur op een Audi productiemodel. LED-verlichting voor en achter is standaard, de koplampunits zijn desgewenst leverbaar met Matrix LED-technologie.

Audi TT

Het remsysteem van de Audi TT RS is ruim gedimensioneerd om de sportieve prestaties te kunnen beteugelen. De geventileerde remschijven aan de voorzijde zijn gemonteerd achter 19 inch lichtmetalen velgen (20 inch optie). Op de achteras zijn stalen monoblock-remschijven voorzien. Keramische schijven rondom zijn optioneel verkrijgbaar. Het RS sportonderstel is voorzien van elektronisch bedienbare, adaptieve schokdempers.

Ook het interieur van de TT RS ademt sportiviteit, met aluminium of koolstofvezel accenten en RS-logo's. Net als in de Audi R8 start de bestuurder de motor met een satellietschakelaar op het stuur, een voorziening afkomstig uit de autosport.

Audi TT
AutoCoach

De bestuurder kan de rijeigenschappen instellen met behulp van het standaard Audi drive select via een tweede bedieningssatelliet. Daarbij is het rijkarakter van de TT RS naar wens in te stellen in vier standen (comfort, auto, dynamic en individual) voor de gewenste instellingen van de Quattro aandrijving, besturing, transmissie, motorkarakteristiek en de kleppen in het uitlaatsysteem.

Alle instrumenten zijn rond de bestuurder gegroepeerd. De digitale Audi virtual cockpit met 12,3 inch scherm toont alle relevante informatie, van de rijsnelheid tot het motortoerental en de navigatie. Een speciaal RS-display toont informatie over bandenspanning, trekkracht en G-krachten. Zodra een bepaald toerental wordt bereikt, verkleurt de achtergrond van de toerenteller (groen-oranje-rood) om de bestuurder op het ideale opschakelmoment te attenderen. Schakelen geschiedt via de schakelpaddels aan het stuur of met de versnellingspook.

Audi TT

De Audi TT RS Coupé en Roadster bieden een scala aan infotainmentmogelijkheden, waaronder uiteenlopende MMI-opties, Audi connect, een Bang & Olufsen Sound System en Audi smartphone interface voor Android en iOS. Of het nu gaat om nabijgelegen parkeergelegenheid, reis- of verkeersinformatie, brandstofprijzen, de weersverwachting of online nieuws, alle denkbare informatie is on-board beschikbaar. Passagiers kunnen onderweg ook gebruik maken van Twitter, waarbij het systeem tweets desgewenst hardop voorleest. Draadloos opladen van mobiele telefoons volgens de Qi-standaard zorgt altijd voor een volle batterij. Daarnaast kan de smartphone ook worden gekoppeld aan het antennesysteem van de auto voor optimale ontvangst en de beste verbinding. Een andere praktische voorziening zijn de handsfree microfoons die zijn geïntegreerd in de veiligheidsgordels van de Roadster, voor een goede verstaanbaarheid, ook bij hogere snelheden.

Met de nieuwe Audi Sport Performance app kunnen bestuurders rondetijden vergelijken voor wat betreft snelheid, onderlinge tijdsverschillen, stuurhoeken, G-krachten, toerentallen, remkracht en de stand van het gaspedaal.

Audi TT

Prijzen voor de Audi TT RS Coupé beginnen bij € 87.900. De TT RS Roadster is verkrijgbaar vanaf € 90.900.

KwikFit
Audi TT nu als 40 TFSIAudi TT nu als 40 TFSI
26 maart 2021
Audi TT als competition plusAudi TT als competition plus
24 november 2020
Audi TT RS 2019 nu te bestellenAudi TT RS 2019 nu te bestellen
22 februari 2019
Audi vernieuwt TT RS Coupe en RoadsterAudi vernieuwt TT RS Coupe en Roadster
6 februari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum