2 september 2015
Audi Q7
Nieuws

Audi Q7

Vijf EuroNCAP sterren voor Audi Q7

2 september 2015 - Bij het veiligheidsassessment van Euro NCAP heeft de nieuwe Audi Q7 de hoogst mogelijke score behaald: vijf sterren. Met goede resultaten voor de bescherming van de inzittenden bij frontale en zijdelingse aanrijdingen, voor de veiligheid van kinderen én de bescherming van voetgangers behoort de nieuwe Audi Q7 tot de veiligste auto's in zijn klasse.

Bij de frontale crashtest van het Euro NCAP-programma blijkt dat niet alleen de bestuurder en de bijrijder goed worden beschermd, maar ook de passagiers achterin. De Q7 biedt kinderen volop ruimte én een hoog veiligheidsniveau: er is plaats voor maximaal zes kinderzitjes, die eenvoudig zijn te plaatsen. De individuele stoelen van de optionele derde zitrij zijn ook gecertificeerd voor ECE Groep III kinderzitjes voor kinderen tot 36 kg.

Audi Q7

Naast de vijfsterren-score kreeg de Audi Q7 ook twee Euro NCAP Advanced-onderscheidingen. De eerste voor het multicollision remsysteem dat 'doorschieten' en daarmee vervolgschade na een aanrijding voorkomt en de tweede voor Audi pre sense basic. Dit zorgt er in potentieel gevaarlijke situaties voor dat de veiligheidsriemen worden aangespannen en dat het dak en de ramen razendsnel worden gesloten.

Audi Q7

Audi hecht veel waarde aan integrale veiligheid en gaat daarbij verder dan de maatregelen die door Euro NCAP vandaag de dag worden getest. Zo beschikt de nieuwe Q7 standaard over Audi pre sense city. Dit 'vooruitziende' assistentiesysteem waarschuwt voor de nabijheid van voetgangers en kan indien nodig een autonome remactie uitvoeren. Bij snelheden tot 40 km/u kunnen hiermee aanrijdingen worden voorkomen. Ook bij snelheden tot 85 km/u 'scant' het systeem het traject op andere weggebruikers. Als een aanrijding dreigt, volgen waarschuwingen. Met een automatische remingreep van Audi pre sense basic kan de impact van een aanrijding verminderen. Dit zorgt ervoor dat de gevolgen minder ernstig zijn.

Audi Q7

De Audi Q7 is leverbaar met diverse nieuwe assistentiesystemen. Collision avoidance assist helpt de bestuurder obstakels te vermijden en zo ongevallen te voorkomen. Turn assist 'ziet' tegemoetkomend verkeer bij het nemen van een afslag bij lage snelheid. Als dit gevaar oplevert, kan de auto automatisch tot stilstand afremmen om afslaan en daarmee aan aanrijding te voorkomen. Exit warning waarschuwt inzittenden voor achteropkomende fietsers en/of andere weggebruikers bij het openen van de portieren. Oplichtende LED's geven de nabijheid van weggebruikers aan: rood staat daarbij voor de hoogste alarmfase.