12 september 2019
Audi Q7
Nieuws

Audi Q7 50 TDI Pro Line S

Vernieuwde Audi Q7 nu te bestellen

12 september 2019 - De vernieuwde vijf- of zevenzits Q7 is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De grote SUV van Audi is op alle fronten verfijnd. Hij heeft een vernieuwd design en alle motoren zijn uitgevoerd met een 48V elektrisch systeem en mild-hybrid technologie. Het digitale bedieningsconcept tilt het gebruiksgemak naar een hoger niveau. De vernieuwde Audi Q7 is leverbaar vanaf 90.680 euro.

In het uiterlijk van de vernieuwde Audi Q7 komt het Audi design-DNA duidelijk naar voren. Dat begint met de nieuwe Singleframe-grille, maar het geldt ook voor elementen zoals de scherp gesneden LED-koplampen. HD matrix LED-koplampen met Audi laser light zijn nu optioneel beschikbaar. Nieuw in het achteraanzicht zijn de 'verbonden' achterlichtunits.

Audi Q7 50 TDI Pro Line S

De Audi Q7 heeft een 48V elektrisch systeem. Alle modellen kunnen hierdoor gebruikmaken van brandstofbesparende, mild-hybrid technologie. Het digitale bedieningsconcept biedt veel online mogelijkheden. Zo is de Q7 met de stem te bedienen (natural voice control). Vele (nieuwe) assistentiesystemen verhogen het comfort- en veiligheidsniveau.

In eerste instantie komt de vernieuwde Audi Q7 beschikbaar als Q7 45 TDI Quattro (170 kW/231 pk), Q7 50 TDI Quattro (210 kW/286 pk) en als SQ7 V8 TDI Quattro (320 kW/435 pk). Alle versies zijn uitgevoerd met een achttraps Tiptronic-transmissie, een 48V elektrisch systeem en mild-hybrid technologie waarmee een verbruiksbesparing van maximaal 0,7 l/100 km is te realiseren. Al snel volgt de Q7 55 TFSI (250 kW/340 pk). Ook de Q7 55 TFSI e Quattro (275 kW/374 pk) en Q7 60 TFSI e quattro (335 kW/456 pk) plug-in hybrides worden nog dit jaar opgenomen in het leveringsprogramma.

Aan de basis van het nieuwe gamma staat de Audi Q7 Pro Line. Hij is standaard uitgevoerd met onder andere de Audi virtual cockpit, adaptieve luchtvering, MMI Navigatie plus met MMI touch response, LED-koplampen en -achterlichten, stoelverwarming én elektrisch verstelbare stoelen met Twin-leder bekleding.

De Audi Q7 Pro Line Plus zet de volgende stap met onder meer standaard Matrix LED-koplampen, comfortstoelen met ventilatiefunctie, lederen bekleding Valcona-Cricket, comfortairconditioning (4 klimaatzones) en het B&O premium sound system.

De Audi Q7 Pro Line S zet nadrukkelijk in op sportiviteit. 19 inch lichtmetalen velgen, adaptieve luchtvering sport, elektrisch verstelbare sportstoelen vóór, lederen/alcantara bekleding, de parkeerhulp plus en het ambiente lichtpakket zijn standaard op deze uitvoering.

De Audi SQ7, het sportieve topmodel van de reeks, is herkenbaar aan specifieke stylingdetails als 20 inch lichtmetalen velgen en buitenspiegels in aluminiumoptiek.