23 maart 2021
Audi Q4

Audi Q4

Audi start productie Q4 e-tron

Autozine
23 maart 2021 | Audi heeft in het Duitse Zwickau de productie van de Q4 e-tron opgestart. De volledig elektrische, compacte SUV wordt daar geheel CO2-neutraal geproduceerd. In april 2021 beleeft de Audi Q4 e-tron zijn wereldpremière, vanaf juni staat het model bij de dealers. Eind april start de Nederlandse voorverkoop met vier Launch editions.
AutoCoach

De productie van de Audi Q4 e-tron geschiedt direct vanaf het begin CO2-neutraal. De fabriek in Zwickau dekt de volledige energiebehoefte met hernieuwbare energiebronnen en heeft een zeer efficiënte warmtekrachtkoppelingscentrale. Audi werkt ook aan het verder minimaliseren van de CO2-uitstoot in de waardeketen. Wanneer de Audi Q4 e-tron het einde van zijn levenscyclus bereikt, wordt zijn batterij gebruikt in een nieuwe toepassing of gerecycled als grondstof.

Audi Q4

De Audi Q4 e-tron staat op het modulaire MEB-platform voor elektrisch aangedreven auto's van de Volkswagen Groep. Met het model, de eerste elektrische SUV die Audi in Duitsland produceert, maakt het merk zijn opwachting in het groeisegment voor compacte SUV's. In april 2021 trekt Audi officieel het doek van de Q4 e-tron, die kort daarna, vanaf eind april, in Nederland al te bestellen is in vier Launch editions:

  • Audi Q4 e-tron Launch edition
  • Audi Q4 e-tron Launch edition Advanced
  • Audi Q4 e-tron Launch edition Advanced Plus
  • Audi Q4 e-tron Launch edition S Competition

In juni 2021 arriveren de eerste exemplaren reeds bij de dealers, later dit jaar gevolgd door de Audi Q4 Sportback e-tron.

Met de productiestart van de Q4 e-tron blijft het elektro-offensief van Audi momentum houden. Het merk verwacht tot en met 2025 meer dan twintig volledig elektrische modellen te lanceren en het PHEV-programma verder uit te breiden. Naast Zwickau, waar de Q4 e-tron wordt gebouwd, zijn de twee belangrijkste Audi-fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm eveneens gereed voor de productie van volledig elektrische auto's. Vanaf 2022 rolt het eerste elektrische model op het Premium Platform Electric (PPE), dat Audi in samenwerking met Porsche heeft ontwikkeld, in Ingolstadt van de productielijn.

Audi Q4 krijgt reguliere uitvoeringenAudi Q4 krijgt reguliere uitvoeringen
12 augustus 2021
Audi Q4 nu ook als 45 e-tron QuattroAudi Q4 nu ook als 45 e-tron Quattro
29 juli 2021
Audi prijst Q4 SportbackAudi prijst Q4 Sportback
24 juni 2021
Audi Q4 nu ook als 50 e-tronAudi Q4 nu ook als 50 e-tron
27 mei 2021
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum