28 september 2023
Audi Q4
Nieuws

Audi Q4

Audi maakt prijzen vernieuwde Q4 bekend

28 september 2023 - De Audi Q4 e-tron-range is vernieuwd. Dankzij een standaard accupakket van 77 kWh en een efficiƫntere aandrijflijn hebben de nieuwe modellen nu een theoretisch bereik tot 547 kilometer. Tegelijkertijd is de Q4 e-tron nu sneller te laden, heeft hij sterkere motoren en belooft een aangepast onderstel extra rijplezier. De Audi Q4 45 e-tron is voortaan te rijden vanaf 54.865 euro.

Elke Audi Q4 (Sportback) e-tron heeft nu een accupakket met een netto capaciteit van 77 kWh. De uitvoeringen met achterwielaandrijving kunnen bij een snellader met 135 kW worden geladen en de quattro-versies zelfs met 175 kW. Het opladen van 10-80% duurt onder optimale omstandigheden nu 28 minuten.

Audi Q4

Aan de basis van het vernieuwde aanbod staat nu de Audi Q4 45 e-tron met een nieuwe, 210 kW/286 pk sterke elektromotor. Tegen meerprijs is de Q4 45 e-tron er ook met quattro vierwielaandrijving. De topuitvoering is de Q4 55 e-tron met een systeemvermogen van 250 kW/340 pk. Deze uitvoering wordt standaard geleverd met quattro. Dankzij een aangepaste onderstelafstemming beloven alle versies meer comfort en rijplezier in combinatie met een hoog veiligheidsniveau. Dat laatste wordt versterkt door de nieuwe active lane assist-functie, die via de Audi virtual cockpit en het augmented reality head-up display aangeeft of een rijstrookwisseling veilig kan plaatsvinden.

Uitrusting

De meerwaarde van de vernieuwde Audi Q4 e-tron zit hem ook in de completere standaarduitrusting. Zo zijn Audi MMI navigatie plus, Audi connect Navigatie en Entertainment, stoelverwarming en een automatisch openende en vergrendelende achterklep voortaan standaard op alle uitvoeringen. Als optie is bovendien een 'character sound' beschikbaar, waarmee de Q4 e-tron zich bij lage snelheden nadrukkelijker onderscheidt van het overige aanbod.

De Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zijn er om te beginnen als luxe Edition-uitvoering. Naast de al genoemde elementen omvat de standaarduitrusting onder meer 19 inch lichtmetalen velgen (5-arm design), LED-verlichting, automatische airconditioning, interieur voorverwarming/-ventilatie, een multifunctioneel met leder bekleed en aan de onderzijde afgevlakt stuur, Audi smartphone interface en veiligheidsvoorzieningen zoals Audi Lane Departure Warming, Audi Pre Sense front, parkeerhulp achter en een alarmsysteem.

De Audi Q4 e-tron Advanced edition biedt de volgende stap, met onder meer standaard LED Matrix-verlichting, doorlopende LED-verlichting achter, dynamische richtingaanwijzers, specifieke lichtmetalen velgen (5 W-spaak aero), sportstoelen, het lichtpakket met ambienteverlichting en aluminium afwerkingsdetails.

In de S edition zijn er 20 inch lichtmetalen velgen en de sportief-markant gestileerde elementen van het S line exterieur en S line interieur. Dankzij onder meer Audi drive select, het sportonderstel en progressive steering beloven de S editions extra rijplezier.

Prijzen

De Q4 is leverbaar vanaf € 54.865 voor de Q4 45 e-tron Edition (Sportback: vanaf € 56.915). De Audi Q4 45 e-tron Advanced edition is er als SUV vanaf € 57.865 (Sportback: vanaf € 59.915), terwijl de prijzen van de Q4 45 e-tron S edition beginnen bij € 60.365 (Sportback: 62.415). De 250 kW / 340 pk sterke aandrijflijn inclusief quattro vierwielaandrijving is beschikbaar in combinatie met het Advanced edition- en S edition-uitrustingsniveau.

Alle Audi Q4 e-tron-modellen worden geleverd inclusief twee jaar fabrieksgarantie, acht jaar garantie op de hoogvoltaccu (of maximaal 160.000 km) en tot maximaal 7 jaar onderhoud.