12 augustus 2021
Audi Q4
Nieuws

Audi Q4

Audi Q4 krijgt reguliere uitvoeringen

12 augustus 2021 - Audi presenteert de reguliere Edition-uitvoeringen van de elektrische Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron. Daarmee komt er een einde aan de beschikbaarheid van de Launch edition introductieversies. De volledig elektrisch aangedreven Q4 e-tron-is er voortaan als Edition, luxe Advanced Edition en sportieve S-Edition.

Elke Audi Q4 e-tron heeft standaard LED-koplampen en -achterlichten, automatische airconditioning, voorverwarming/-ventilatie van het interieur, een elektrisch bediende achterklep, digitale radio-ontvangst (DAB+) en cruise control met snelheidsbegrenzer.

Audi Q4

Naast de genoemde zalen krijgt de Edition ook 19 inch lichtmetalen velgen, Audi smartphone interface, Audi sound system en Parkeerhulp achter. De Advanced Edition gaat een stapje verder door de toevoeging van onder meer Matrix LED koplampen, doorlopende achterlichten die over de gehele breedte verlicht zijn plus dynamische richtingaanwijzers, Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus en sportstoelen. In de S-Edition komt de sportiviteit van S-Line (met onder meer een sportonderstel) samen met luxe én een aanbod van rij-assistentiesystemen voor comfort en veiligheid.

Binnen de Q4 e-tron-serie is er keuze uit verschillende motorvermogens (van 125 kW/170 pk tot 220 kW/299 pk), accupakketten (52 kWh en 77 kWh) en aandrijfvormen (achterwielaandrijving of Quattro vierwielaandrijving). Daar komt bij dat elke Audi Q4 e-tron geschikt is voor snelladen. Ongeacht de gekozen capaciteit is het accupakket van een Q4 e-tron in circa 38 min van 5-80% op te laden. Thuisladen kan natuurlijk ook.

Vanwege de nieuwe indeling van het gamma is de Audi Q4 35 e-tron er nu vanaf € 48.155 (Audi Q4 Sportback 35 e-tron: vanaf € 50.205). Met de beschikbaarheid van de nieuwe Editions zijn de eerdere Launch Editions niet langer te bestellen, en alleen nog beperkt uit voorraad leverbaar.