15 mei 2019
Audi A4

Audi A4

Audi vernieuwt A4 voor modeljaar 2019

Autozine
15 mei 2019 | Audi vernieuwt de A4 voor modeljaar 2019. Dat begint met een ontwerp dat nog meer in lijn is met Audi's nieuwe design-DNA. Het nieuwe MMI touch display belooft meer bedieningsgemak en dankzij mild-hybrid technologie maken efficiency en comfort een stapje vooruit. De nieuwe S4 met V6 TDI maakt gebruik van een 48V elektrisch systeem en een elektrische compressor. De vernieuwde A4-modellen worden deze herfst op de markt verwacht.
AutoCoach

De gefacelifte Audi A4 komt sportief voor de dag met onder meer scherp gesneden koplampen (LED-hoofdrijverlichting standaard), een bredere en vlakkere singleframe grille en gespierd gestylde wielkasten. De nieuwe A4 komt in drie rijk uitgeruste uitvoeringen: Pro Line, Business edition en S edition. Daarnaast omvat het gamma de sportieve S-modellen en de A4 allroad quattro.

Audi A4

De nieuwe A4 is 100% connected en het nieuwe MMI systeem laat zich bedienen als een smartphone. Het touch display in de middenconsole staat daarbij centraal. Dit display geeft akoestische feedback en vervangt de druk-/draaiknop. Een 10,1-inch hi-res display zorgt met moderne graphics en een nieuwe menustructuur voor het nodige gebruiksgemak. MMI search reageert op tekstinvoer en stemcommando's. Audi connect en connect plus geven toegang tot online diensten zoals Car-to-X. Door communicatie met de infrastructuur kan de A4 de bestuurder bijvoorbeeld informeren over de snelheid die aangehouden dient te worden om bij het volgende verkeerslicht 'groen' te krijgen.

'Emergency call' en 'service' zijn altijd standaard en de my Audi app koppelt smartphones aan de auto. De nieuwe A4 is er met keuze uit drie instrumentenpanelen: twee gedeeltelijk analoge en de volledige digitale Audi virtual cockpit plus met 12,3 inch HD-display (i.c.m. MMI plus). Een head-up display is optioneel.

In de Tour-, City- en Park-pakketten bundelt Audi assistentiesystemen voor extra comfort, veiligheid, gebruiksgemak en efficiency. In het Tour-pakket is de adaptieve cruise control met Stop&Go-functie inbegrepen. Dit systeem maakt gebruik van informatie van het navigatiesysteem, verkeersborden en Car-To-X-berichten.

Bij de marktintroductie deze herfst is er keuze uit zeven turbomotoren met vermogens van 110 kW / 150 pk (A4 35 TFSI) tot 225 kW /347 pk (S4 TDI). Vier ervan beschikken over mild-hybrid technologie (MHEV) op basis van een 12V elektrisch systeem. Dit verlaagt het verbruik met maximaal 0,3 l/100 km. Alle motoren voldoen aan de Euro 6d-temp emissienorm. Alle vernieuwde A4 uitvoeringen worden standaard geleverd met een automatische transmissie (zeventraps S-Tronic of achttraps Tiptronic).

De nieuwe A4 heeft een sportief afgestemd onderstel en is standaard uitgerust met Audi Drive Select. Er is daarbij keuze uit standaard, comfort of sport. Via Audi Drive Select kan de bestuurder een setting naar wens selecteren.

De vernieuwde S4 TDI en S4 Avant TDI maken gebruik van een 3.0 V6 TDI met 225 kW / 347 pk en een koppel van 700 Nm. Het 48V elektrische systeem maakt de inzet van een elektrische compressor mogelijk. Het 'turbogat' is hierdoor definitief verleden tijd. De Audi S4 TDI accelereert in 4,8 s van 0-100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. De S4 TDI-modellen maken ook gebruik van mild hybrid-technologie en recuperatie. Standaard zijn de achttraps Tiptronic automaat, het S-sportonderstel en Quattro vierwielaandrijving.

De vernieuwde A4 Allroad Quattro heeft onder meer dankzij een 35 mm verhoogd onderstel, grote wielen en specifieke stylingdetails een extra avontuurlijk voorkomen. Het optionele allroad-onderstel met damper control belooft extra comfort en dynamiek. Net als de A4 Avant heeft hij een bagageruimte met een inhoud die kan variëren van 495-1.495 liter. De achterklep is elektrisch bediend. De A4 allroad quattro is leverbaar met keuze uit twee dieselmotoren en een benzine krachtbron.

De vernieuwde Audi A4 en S4-modellen worden in de herfst van 2019 op de markt verwacht. De exacte specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Op zoek naar een Audi A4?
bynco heeft er 14 vanaf € 19.195,-

Audi A4

Vernieuwde Audi A4 nu te bestellenVernieuwde Audi A4 nu te bestellen
3 juli 2019
Audi A4 bestaat 25 jaarAudi A4 bestaat 25 jaar
9 mei 2019
Audi A4 aangepast voor 2019Audi A4 aangepast voor 2019
24 januari 2019
Audi scherpt design A4 aan voor 2018Audi scherpt design A4 aan voor 2018
27 juni 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum