22 juli 2010
 

Renault

Renault maakt prijzen Gordini bekend

22 juli 2010 | De nieuwe Gordini-uitvoeringen van de Renault Twingo RS en Clio RS zijn per 1 augustus te bestellen. Voor de Twingo RS Gordini geldt een prijs van 18.490 euro, de Clio RS Gordini kost 27.990 euro.

Gordini is een naam die onlosmakelijk is verbonden met Renault: Amédée Gordini (23 juni 1899 - 25 mei 1979) ontwikkelde potente varianten van klassiekers als de Dauphine, de Renault 8 en de Renault 12. Deze Gordini-versies, en dan met name de R8, maken tot op de dag van vandaag nog steeds indruk. Net als toen is de naam Gordini alleen voorbehouden aan de sterkste en best rijdende Renaults: de Twingo RS en de Clio RS, beide onder handen genomen door Renault Sport.

De Twingo RS Gordini (18.490 euro) is aan de buitenzijde te herkennen aan de vele witte details, zoals de buitenspiegelkappen, de omlijsting van de mistlampen, de achterspoiler en de klassieke dubbele witte Gordini-strepen van voor tot achter. Er is keus uit twee carrosseriekleuren: Noir Nacré en Bleu Malte. Deze laatste is op geen enkele andere Twingo leverbaar.

Renault

Aan de binnenzijde gaat het Gordini-thema verder met diverse accenten in wit en blauw. Ten opzichte van de normale Twingo RS is de Gordini ook nog eens uitgerust met lederen kuipstoelen, lichtmetalen 17-inch RS-wielen, een snelheidsregelaar c.q. snelheidsbegrenzer, elektronisch geregelde airconditioning, een audio connection box en individueel verschuifbare en opklapbare stoelen achterin.

Ook de Clio RS Gordini (27.990 euro) betoont eer aan zijn naamgever met een keur aan visuele details in blauw en wit, zowel vanbinnen als vanbuiten. De Clio is leverbaar met keus uit de carrosseriekleuren Noir Profond, Blanc Givre Nacré en de exclusieve kleur Bleu Malte. Voor extra uitrusting is ook gezorgd voor de Gordini-uitvoering ten opzichte van de RS, zoals donkergetinte achterste zijruiten, een Renault Handsfree Card, met leder beklede kuipstoelen en een achterspoiler.

Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via