23 juni 2010
 

Audi

Audi sponsort expositie fotografenduo

23 juni 2010 | Audi heeft zich opgeworpen als sponsor van de unieke expositie 'Pretty Much Everything' van het fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Deze expositie vindt van 25 juni tot en met 25 september plaats in het FOAM fotografiemuseum in Amsterdam. Van Lamsweerde en Matadin behoren tot de top 25 fotografen van de wereld. De samenwerking met de twee onconventionele fotografen wordt ook zichtbaar gemaakt in het magazine 'The Next Big Thing', dat ter ere van de introductie van de nieuwe Audi A1 wordt uitgegeven. In dit magazine zijn foto's van Van Lamsweerde en Matadin te zien.

De nieuwe Audi A1 en fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin hebben veel gemeen. Wat Audi betreft is de A1 'the next big thing' en Van Lamsweerde en Matadin zijn dat op het gebied van fotografie – het duo werd door het vaktijdschrift American Photo opgenomen in de top 25 van beste fotografen wereldwijd. Van Lamsweerde en Matadin maken gebruik van geheel eigen technieken en komen daarmee tot een uniek en herkenbaar resultaat.

Audi

Speciaal voor de introductie van de nieuwe Audi A1 heeft Audi een bijzonder magazine ontwikkeld: The Next Big Thing. De cover van deze unieke uitgave wordt gesierd door een foto van Van Lamsweerde/Matadin en ook in het binnenwerk is er aandacht voor het werk van het duo.

Van Lamsweerde en Matadin werken al ruim 25 jaar samen. In 1992 verhuisden ze naar New York. In die tijd maakten de twee fotografen al gebruik van computers om foto's te bewerken. Dit is vandaag normaal, maar het viel destijds niet in de smaa. De expositie Pretty Much Everything die in FOAM fotografiemuseum in Amsterdam wordt georganiseerd, laat werk zien uit de afgelopen 25 jaar. Circa 300 foto's (allemaal van verschillend formaat) weerspiegelen op (technisch) perfecte wijze de voorruitrevende manier van werken, maar ook de levens van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin en hun gemeenschappelijke carrière.

Audi
 
Websitewww.foam.nl
Deel via