9 juni 2009
 

Dacia

Dacia behaalt wereldrecord

9 juni 2009 | De vierde Nationale Dacia Meeting, die afgelopen zondag plaatsvond op het FlevOnice-terrein in Biddinghuizen, was een dag om niet snel te vergeten. Er werd een officieel wereldrecord gevestigd met 355 Dacia's en het publiek maakte kennis met de nieuwe Dacia Sandero Stepway een Nederlandse primeur.

De wereldrecordpoging, om met zoveel mogelijk Dacia's een stoet te vormen, was van tevoren aangekondigd bij Guinness World Records, de officiële instantie voor het registeren van wereldrecords. Onder toeziend oog van een notaris reden 355 Dacia's achter elkaar over de asfaltbaan van het FlevOnice-terrein in Biddinghuizen. Daarmee was deze stoet de langste 'Dacia-file' ooit en dat was goed voor een officieel wereldrecord volgens het instituut Guinness World Records.

Dacia

Behalve de geslaagde wereldrecordpoging had de organisatie van het evenement nog een primeur in petto voor de bezoekers: de Dacia Sandero Stepway. Deze stoere versie van de Sandero met off-road looks was speciaal vanuit Parijs naar Biddinghuizen gehaald. De bezoekers van de Nationale Dacia Meeting konden zodoende als eerste in Nederland kennismaken met deze nieuwe Dacia, die vanaf september in Nederland verkrijgbaar is.

De Nationale Dacia Meeting, het evenement voor Dacia-rijders en -liefhebbers, werd voor de vierde keer gehouden, dit jaar dus in de Flevopolder. Op deze vierde editie kwamen meer dan 1.500 mensen af, met een kleine 400 Dacia's. Bijzonder dit jaar waren de geslaagde recordpoging en de primeur van de nieuwe Sandero Stepway. Bezoekers konden bovendien wederom ervaringen uitwisselen over hun favoriete merk en uiteraard was er genoeg tijd en ruimte om elkaars Dacia's uitgebreid te bewonderen. Voor de kinderen waren er eveneens volop activiteiten georganiseerd. De jongste Dacia-liefhebbers konden onder meer skeeleren, schaatsen op een kunstijsbaan en worden geschminkt tijdens deze vierde Nationale Dacia Meeting.

Dacia Dacia
 
Websitewww.dacia.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!