14 mei 2009
 

Land Rover

Land Rover sponsort Drive Against Malaria

14 mei 2009 | Een presentatie over Drive Against Malaria door initiatiefneemster Julia Samuël bij Land Rover Nederland kreeg een verrassend slot. In zijn dankwoord aan Julia vertelde Marc Bienemann, Algemeen Directeur, dat de Nederlandse Land Rover organisatie de komende drie jaar Drive Against Malaria zal ondersteunen met € 50.000 per jaar. Daarvan wordt de ene helft geschonken door de importeur en de andere helft door de dealerorganisatie.

"Drive Against Malaria past bij Land Rover", stelde Marc Bienemann. "Het is een authentieke, eerlijke organisatie die met recht 'Go Beyond' gaat om mensen in Afrika te helpen. Drive Against Malaria is niet alleen een transparante organisatie, maar ook 'lean and mean'. Er is geen overhead en er blijft geen geld aan de strijkstok hangen. Kortom: bijna elke euro gaat naar de mensen die het nodig hebben. Waarbij initiatiefnemers Julia Samuël en David Robertson met hun Land Rover er op uit trekken om muskietennetten uit te delen in Afrika".

Land Rover

Julia Samuël, die volledig werd verrast door de mededeling, reageerde zeer emotioneel. "Ik ben helemaal flabbergasted! Oh, wat ben ik hier blij mee! Dit is wel het laatste dat ik had verwacht in deze tijd van economische recessie. Vooral omdat het nu moeilijker is om donateurs te vinden, is een dergelijk gebaar fantastisch! Met een bedrag als dit kunnen we per jaar bijna tienduizend muskietennetten aanschaffen om uit te delen. Dat betekent bescherming voor bijna tienduizend Afrikaanse gezinnen tegen de malariamug. Want malaria is nog steeds volksziekte nummer 1 in Afrika en de oorzaak van miljoenen doden per jaar, vooral onder kinderen".

Namens de Nederlandse Land Rover dealerorganisatie verklaarde Hein van Laarhoven blij te zijn met dit initiatief. "Wij steunen Drive Against Malaria en het werk van Julia Samuël en David Robertson graag. Alle Nederlandse Land Rover dealers staan er vierkant achter en hopen dat Drive Against Malaria met dit geld veel goeds kan doen".

Land Rover
 
Websitewww.driveagainstmalar
Deel via