24 april 2009
 

Audi Q3

Audi produceert Audi Q3 vanaf 2011 in Spanje

24 april 2009 | Audi gaat zijn nieuwe compacte SUV, de Audi Q3, produceren in Spanje. Dat gebeurt in de Seat-fabriek in Martorell. De productiecapaciteit voor de Audi Q3 bedraagt 80.000 stuks per jaar. Met de productie van de Audi Q3 in deze fabriek is een investering van circa 300 miljoen euro gemoeid. De beslissing over productie in Amerika is vooralsnog uitgesteld.

De nieuwe Audi Q3 is een compacte en sportieve SUV met een coupé-achtig uiterlijk en vijf deuren. De zitpositie is evenals de wielmaat en de bodemvrijheid typisch voor een SUV. De Audi Q3 is een aanvulling op de Q-familie van Audi, die op dit moment bestaat uit de vorig jaar geïntroduceerde Audi Q5 en de onlangs vernieuwde Audi Q7.

Audi Q3

Audi heeft om verschillende redenen besloten om de productie van de Audi Q3 in Spanje te laten plaatsvinden. Ten eerste is de Seat productiefaciliteit in Martorell bijzonder efficiënt en kwalitatief hoogwaardig. Het spreekt voor zich dat ook de Audi Q3 zal worden geproduceerd volgens de strenge eisen die Audi hanteert. Bovendien past deze stap in het streven van Audi om de ingezette groei- en internationaliseringstrategie voort te zetten. Daarbij draagt deze stap ertoe bij dat in de Spaanse fabriek 1.200 banen behouden blijven, zonder dat dit ten koste gaat van banen in andere Audi-fabrieken. Met de productie van de Audi Q3 in Martorell is een investering van 300 miljoen euro gemoeid.

Het feit dat Audi heeft besloten de Audi Q3 vanaf 2011 in Spanje te produceren, betekent ook dat de beslissing over productie in Amerika is uitgesteld. Rupert Stadler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi, daarover: "We evalueren in dat opzicht alle opties. Daarbij houden we de huidige economische crisis in het achterhoofd. Op dit moment is er geen noodzaak om extra productiefaciliteiten in gebruik te nemen". Audi heeft momenteel productiefaciliteiten in Duitsland (Neckarsulm en Ingolstadt), Hongarije, België, Slowakije, India en China.

Audi Q3 Audi Q3
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!