26 februari 2009
 

Renault

Voordeel op gasinstallaties bij Renault

26 februari 2009 | Renault biedt tijdelijk tegen een speciale prijs een Eurogas-LPG-installatie aan voor diverse benzinevarianten van de Clio Hatchback en Estate en de (Grand) Modus. Deze mogelijkheid is nieuw voor deze modellen. De LPG-installaties worden onder de auto gemonteerd, op de plaats van het reservewiel. Aan de bagageruimte verandert daarom niets.

In de Renault Clio Hatchback en Estate is ook een in de laadruimte ingebouwde LPG-installatie verkrijgbaar. Die kost tijdelijk 595 euro. Klanten moeten daarbij wel rekening houden dat de gastank de bagageruimte van de auto grotendeels bezet. Aan de volledig weggewerkte variant in de Clio Hatchback en Estate en de (Grand) Modus hangt een prijskaartje van 995 euro. Die extra investering betaalt zich terug in praktische bruikbaarheid van de complete bagageruimte. Deze onderbouw-situatie, mede ontwikkeld door Terberg Specials, heeft een inhoud van 53 liter. Dat is goed voor een actieradius ongeveer vijfhonderd kilometer

Renault

De vulopening van de LPG-installatie is achter het tankklepje gemonteerd. Een uitzondering daarop is de Clio Estate, waarbij de vulopening in de achterbumper is te vinden. Bij alle genoemde uitvoeringen van de Clio en de Modus is rekening gehouden met achterafmontage van een trekhaak. De onderbouw LPG-installatie is verkrijgbaar voor de Renault Clio Hatchback en Estate en de Renault (Grand) Modus 1.4 16V en 1.6 16V.

Ook de nieuwe Renault Kangoo Family 1.6 16V is, tegen een speciale prijs, uit te rusten met een onderbouw LPG-installatie. Voor 595 euro monteert de Renault-dealer de gastank op de plaats van het reservewiel, onder de vloer van de bagageruimte. Voor honderd euro meer is dat ook mogelijk voor de volgende modellen:

  • Mégane II Coupé-Cabriolet 1.6 16V en 2.0 16V,
  • Mégane II Grand Tour 1.4 16V en 1.6 16V
  • Mégane II Hatchback en Sedan 1.4 16V, 1.6 16V en 2.0 16V
  • Mégane III Hatchback en Coupé 1.6 16V
  • Scénic 1.4 16V, 1.6 16V en 2.0 16V
  • Grand Scénic 1.6 16V en 2.0 16V
Renault

Wie een volledig weggewerkt LPG-systeem wenst voor zijn Renault Laguna (januari 2008-heden) of Espace (november 2002-heden) betaalt nu 895 euro.

LPG is een mix van propaan en butaan. Dezeproducten komen vrij bij de winning van aardgas en de raffinage van aardolie. Deze bradstof stoot geen fijnstof uit en vermindert de uitstoot van CO2 met circa 8% ten opzichte van dezelfde benzinemotor. Tevens is LPG aan de pomp meer dan de helft goedkoper dan benzine. Bovendien stoot een auto die op autogas rijdt veel minder schadelijke stoffen uit.

Renault Renault Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via