21 januari 2009
Mitsubishi iMiEV

Mitsubishi iMiEV

Mitsubishi iMiEV komt naar Nederland

21 januari 2009 | Mitsubishi onderzoekt of de iMiEV (Mitsubishi innovative Electric Vehicle) geschikt is voor de Europese markt. Na de afgelopen 12 maanden het onderwerp te zijn geweest van vele besloten presentaties en testritten met nuts- en elektriciteitsbedrijven, lokale en regionale overheden, grote fleetowners, infrastructurele partners en ondersteunende groeperingen start het testen met de iMiEV nu op lokaal niveau met in totaal 12 auto's.

In nauw overleg tussen Mitsubishi Motors Europe (dochtermaatschappij van Mitsubishi Motors Corporation) en MC Automobile (Europe) N.V. (dochtermaatschappij van Mitsubishi Corporation) worden de elektirsche auto's toegewezen aan verscheidene Europese Mitsubishi-distributeurs. Met het testen willen deze partijen beter inzicht verkrijgen in het marktpotentieel voor elektrisch aangedreven voertuigen, en voor de iMiEV in het bijzonder. Het testen begint in Spanje, Groot Brittanië en Nederland. Later dit jaar volgen andere Europese markten.

Mitsubishi iMiEV

Op dit moment wordt de auto uitgebreid getest en gepromoot in Japan, Nieuw-Zeeland, de verenigde Staten en Europa. Deze zomer al beleeft de iMiEV zijn introductie in Japan. Indien de Europese haalbaarheidsstudie positief uitpakt, zal de auto na 2010 zijn debuut maken op de Europese markt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!