21 november 2007
 

Efficient Dynamics

BMW onderscheiden met Grunes Lenkrad

21 november 2007 | Een prachtige beloning verkreeg BMW begin deze maand voor haar EfficientDynamics CO2-reductiestrategie: de Duitse krant "Bild am Sonntag", al jaren organisator van het door vele autofabrikanten begeerde "Goldenes Lenkrad", reikte voor het eerst ook het "Grünes Lenkrad" uit.

BMW voorzitter van de raad van bestuur Dr. Norbert Reithofer was er bijzonder trots op, deze bijzondere en nieuw in het leven geroepen prijs als eerste te mogen winnen. Het "Grünes Lenkrad" is door lezers en experts toegekend aan BMW voor haar inzet voor het milieu. "BMW zal het niet bij de huidige 24 modellen laten, die nu al minder dan 140 gram CO2 uitstoten - EfficientDynamics gaat verder", zei de BMW baas in zijn dankwoord.

Efficient Dynamics

BMW biedt momenteel al standaard een EfficientDynamics verbruiksreducerend pakket aan, wat reikt van de BMW 1 Serie tot en met de BMW X5. Bovendien zijn deze pakketten ook sinds kort op vele MINI modellen standaard terug te vinden. Tot de maatregelen behoren onder andere direct ingespoten benzine en dieselmotoren, Brake Energy Regeneration, Auto Start/Stop functie, actieve aerodynamica en intelligent gebruik van lichte materialen.

Tastbaar resultaat van dit alles is dat sinds september jl. reeds 40% van de in Europa door BMW nieuw verkochte voertuigen een CO2-uitstoot van 140g/km of minder heeft. Hiermee beschikt 75% van de nieuw in Nederland verkochte BMW’s over een groen energielabel. Aan het einde van dit jaar zullen rond 400.000 BMW’s met EfficientDynamics op Europese straten onderweg zijn.

Efficient Dynamics
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!