9 januari 2007
 

Ferrari 60 jaar

Ferrari viert zestigste verjaardag

9 januari 2007 | Ferrari viert in 2007 haar 60e verjaardag met een grote festiviteit van 21 t/m 24 juni in Maranello, Italie. In Maranello zal de finish zijn van een estafetterace over vijf continenten waarbij de deelnemers een estafettestokje doorgeven. De estafette is een gezamenlijk teken van enthousiasme dat klanten van Ferrari en hun auto's bijeen zal brengen, waarbij ieder model en iedere periode vertegenwoordigd zal zijn.

De Ferrari 60 Estafette zal op 28 januari van start gaan in Abu Dhabi, de locatie van het toekomstige Ferrari themapark, en op 24 juni eindigen in Maranello, nadat in 148 dagen zo'n 50 landen zijn doorkruist. Het centrale thema van de gebeurtenissen is de technologische innovatie die door Ferrari in de zestig jaar van haar bestaan is geïntroduceerd. Voor deze gelegenheid verzamelt Ferrari zestig van haar belangrijkste creaties, varierend van de aluminium combinatietang voor schijfremmen tot het elektrische differentieel en de F1 versnellingsbak.

Ferrari 60 jaar

Tegen deze achtergrond bezien heeft Ferrari haar eerste concours delegance georganiseerd: een serie events op het circuit, in de fabrieken en in de Galleria Ferrari in Maranello, om de elegantie van Ferrari te benadrukken. Een uitgebreid naslagwerk zal worden gepubliceerd over de geschiedenis van het bedrijf, een verzameling foto's en gegevens over alle straat- en raceauto's die ooit door Ferrari zijn gebouwd.

Het estafettestokje voor de Ferrari 60 Estafette is speciaal ontworpen om de geschiedenis te symboliseren, van het eerste succes tijdens de Grand Prix van Rome in 1947 tot aan de Ferrari FXX uit 2006. Ieder land op de route zal aan Ferrari een voorwerp opdragen dat de locale cultuur en tradities vertegenwoordigt. De plaatselijke Italiaanse ambassades zullen de voorwerpen doorsturen naar het Farnesina Palace in Rome voor een tentoonstelling van de gehele collectie. Wanneer de tentoonstelling afgelopen is zullen de objecten in Maranello worden geveild, waarbij de opbrengst een liefdadigheidsorganisatie ten goede zal komen.

Ferrari 60 jaar

Van Abu Dhabi zal de lange estafette doorgaan naar Dubai, Oman, Qatar, Bahrein, Koeweit en Saoedi Arabie. Van de Emiraten gaat de tocht oostwaarts verder naar Singapore, Maleisie, Hong Kong, China, Japan, Thailand, Indonesie, Taiwan, Australie en Nieuw Zeeland. Vanaf Oceanie komt het estafettestokje via Zuid Afrika in Latijns Amerika terecht, in Mexico, waarna de reis wordt voortgezet naar de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Daarna staat Europa op het programma met de doortocht door Portugal, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, Belgie, Nederland, Engeland, Griekenland, Rusland, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechie, Hongarije, Slovenie en Turkije. Egypte en Libanon zijn de volgende landen, waarna uiteindelijk Italie het laatste land zal zijn. In het moederland worden alle belangrijke steden aangedaan, waarna de wereldreis zal worden afgesloten met een speciale ceremonie in Rome en Maranello.

Ferrari 60 jaar Ferrari 60 jaar
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via