10 november 2006
Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer

Mitsubishi geeft voorproefje nieuwe Lancer

10 november 2006 | De Lancer sport sedan is ontworpen in de Mitsubishi Motors-studios in Europa en Japan. Hij deelt zijn design met de Concept-X en de Concept-Sportback; de studiemodellen uit 2005 die door Mitsubishi Design Europe zijn ontworpen.

Vanaf het voorjaar van 2007 wordt de nieuwe Lancer sport sedan geleidelijk op alle wereldmarkten geïntroduceerd. De introductie start in Noord-Amerika. Dit geldt voor het gehele gamma: van het basismodel (met 1,5-liter motor met 110 pk voor Europa) tot aan de geheel nieuwe superauto, de Lancer Evolution. Maar ook voor de dieselversie (Europa), de 2,0-liter turbo benzineversie en andere varianten.

Mitsubishi Lancer

"Project Global" vertegenwoordigt een investering van vele miljoenen dollars en staat aan de basis van de introductie van verscheidene Mitsubishi modellen in de komende jaren. Van meet af aan is het platform ontworpen voor de diverse wereldmarkten. Door de flexibiliteit van het platform kan er worden voldaan aan regionale behoeften en regels, maar ook aan de plaatselijke markttrends en nieuwe wensen van klanten in de diverse markten, zoals Japan, Noord-Amerika, Rusland, Zuidoost-Azie en Europa.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!