12 juni 2013
 

Tesla

Tesla benoemd tot 2013 L.E.A.D.E.R. in retailing

12 juni 2013 | Tesla Motors, fabrikant van elektrische auto's, heeft een van de 2013 Automotive News Europe/Automotive Intelligence Center L.E.A.D.E.R. awards ontvangen. De uitreiking vond vandaag plaats tijdens het Automotive News Europe Congres in Parijs.

De afkorting L.E.A.D.E.R. staat voor Leaders in European Automotive Development, Excellence, and Research en de awards zijn een blijk van erkenning voor innovatieve topprestaties in drie  categorieën: productontwikkeling en duurzame technologie, technologie toegepast door toeleveranciers en automotive retailing. Tesla kreeg een award in deze laatste categorie en werd door de jury geëerd om "de innovatieve benadering van distributie en service van volledig elektrische auto's wereldwijd en de ontwikkeling van het Supercharging netwerk".

Tesla werd verder door de jury erkend als "voortrekker in het populariseren van elektrische auto's, door de uitdagingen van elektrisch rijden aan te pakken en een gezonde en aantrekkelijke waardepropositie te creëren in een sterk concurrerende markt".

Tesla

Tesla bezit op dit moment negen retail design stores in Europa, waar klanten de veelgeprezen luxe sedan, Model S, kunnen reserveren. Nieuwe winkels zullen binnenkort aan dit aantal worden toegevoegd, met de opening van locaties in Brussel, Londen en Amsterdam op de agenda voor deze zomer en herfst.

Tesla kijkt uit naar de levering van Model S in Europa, die deze zomer start. In voorbereiding hierop zal Tesla ook meer service centers openen, om zo een uitmuntende service aan klanten te kunnen garanderen. Voor dit jaar staan de opening van service centers in Amsterdam, Genève, Frankfurt, Brussel, Hamburg en Wenen op het programma.

Het Tesla Supercharging netwerk wordt op dit moment in de Verenigde Staten uitgerold en stelt Model S- eigenaren in staat hun auto gratis, in minder dan een half uur tijd, op te laden. Het eerste Supercharging station in Europa wordt deze zomer in Noorwegen geïntroduceerd.

Tesla
 
Websitewww.teslamotors.com
Deel via