25 januari 2012
 

Land Rover

Land Rover 50 jaar op Eastnor castle

25 januari 2012 | Een van de namen die onlosmakelijk is verbonden met de historie van Land Rover is die van 'Eastnor Castle'. Dit landgoed met gelijknamig kasteel is namelijk al vijftig jaar door Land Rover in gebruik als off-road test- en ontwikkelingscentrum. Gelegen in het rustieke county Herefordshire, speelt dit ongerepte stukje Engels platteland tegenwoordig nog steeds een belangrijke rol bij de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Land Rover. Daarnaast is Eastnor Castle een van de primaire locaties van Land Rover Experience, waar op professionele wijze de kennis van het terreinrijden wordt bijgebracht aan Land Rover rijders en andere belangstellenden.

In 1961 liet Land Rover het oog vallen op het ruim tweeduizend hectare grote landgoed Eastnor Castle bij de plaats Ledbury in Herefordshire om de off-road-capaciteiten van de modellen te evalueren. Een halve eeuw later is deze traditie nog steeds springlevend, waarbij Eastnor Castle centraal staat bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van Land Rover's uitstekende all-round-capaciteiten en toonaangevende off-road-prestaties.

Eastnor heeft niet alleen een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de auto's, maar ook bij die van een collectie Land Rover technologieën, zoals antiblokkeer remsysteem (ABS), in hoogte verstelbare luchtvering, elektronische vierwiel tractieregeling (ETC), afdalingsremregeling (HDC) en Terrain Response.

Land Rover

De traditie om alle Land Rover modellen te testen op Eastnor Castle wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. De Range Rover Evoque is het meest recente productiemodel dat hier zijn off-road-eindexamen aflegde. Eveneens werd een groot aantal technologieën in de Range Rover Evoque, zoals MagneRide, beproefd op het landgoed, waar dit actieve schokdempersysteem onder de allerzwaarste terreinomstandigheden kon worden getest.

Eastnor is niet alleen in gebruik als een ideaal testcentrum voor off-road-technologie. Sinds 1989 is het tevens een van de locaties van Land Rover Experience, waar onder meer nooddiensten, ontdekkingsreizigers, humanitaire hulpdiensten als het Britse Rode Kruis, en ook het publiek de fijne kneepjes van terreinrijden kunnen leren.

Klanten en liefhebbers van het merk kunnen 'drive experience days' boeken om hun on- en off-road-vaardigheid te trainen, onder leiding van een team van uitstekend gekwalificeerde Land Rover Experience instructeurs. Eastnor Castle is één van de 30 Experience centra ter wereld, en ontvangt elk jaar meer dan 5.500 cursisten. Het programma omvat cursussen van halve of hele dagen, van beginner tot ver gevorderde, en omvat ook spannende nachtritten. Eenderde van deze bezoekers is afkomstig uit het buitenland, die deze unieke Land Rover Experience willen ervaren op spirituele geboortegrond van Land Rover.

Land Rover
 
Websitewww.landroverexperien
Deel via