16 maart 2011
Audi Q3

Audi Q3

Seat gaat Audi Q3 produceren

16 maart 2011 | Seat gaat voor zusterbedrijf Audi de Q3 produceren. Seat en het Ministerie van Zaken en Werkgelegenheid van de Catalaanse overheid hebben daarom een overeenkomst getekend voor het trainen van personeel voor de productie van de Q3 in Martorell. De overeenkomst voorziet in het opleiden van 1.200 mensen die momenteel werkloos zijn en het aantrekken van ten minste 700 werknemers die vanaf deze lente geleidelijk bij de onderneming aan de slag gaan. Seat onderzoekt bovendien de mogelijkheid om in de toekomst meer trainees aan te nemen die met succes de opleiding hebben volbracht, afhankelijk van de productievereisten van de onderneming.

De overeenkomst werd vanochtend ondertekend door F. Xavier Mena, de Minister van Zaken en Werkgelegenheid van de Catalaanse overheid, en Josef Schelchshorn, Seat's Vice president voor Human Resources. Als locatie fungeerde het trainingscentrum van de onderneming in Zona Franca, nabij Barcelona, waar een deel van de opleidingen zal plaatsvinden. Tevens waren Esther Sánchez, Secretary of Employment and Labour Relations, en Ramón Paredes, Executive Vice-president for Governmental and Institutional Relations voor Seat en de Volkswagen Groep in Spanje, aanwezig.

Audi Q3

Josef Schelschshorn herinnerde de aanwezigen aan het feit dat dit belangrijke project "1.500 banen garandeert, waarvan er 700 nieuw gecreëerd zijn" en benadrukte het belang ervan "voor jonge mensen die momenteel op zoek zijn naar een baan", omdat "we hen de mogelijkheid bieden voor verdere scholing en het vooruitzicht om op basis van een langdurig contract voor Seat te werken, één van de belangrijkste en meest aantrekkelijke aanbieders van banen in het land".

Minister Mena is van mening dat de overeenkomst "twee overkoepelende principes van de Catalaanse overheid combineert: het creëren van banen en het in dienst nemen van mensen via training & het ontwikkeling van hun vaardigheden. Opleiding is fundamenteel om de concurrentiepositie van ondernemingen en onze economie te verbeteren, en is cruciaal voor mensen om zich te kwalificeren voor vacatures met een kans op succes". De Minister bedankte Seat en de Volkswagen Groep nogmaals voor hun betrokkenheid bij Catalonië met de productie van de Audi Q3 in Martorell en sprak zijn wens uit dat het project zal uitgroeien tot een succes.

Audi Q3

De opleidingsovereenkomst valt binnen het Forma i Contracta ('Training en Werk bieden') programma van de SOC (Catalaanse Werkgelegenheidsservice), dat onderdeel is van het Ministerie van Zaken en Werkgelegenheid van de Catalaanse overheid. Dit programma vergoedt 100% van de trainingskosten van ondernemingen, in ruil voor een toezegging om ten minste 60% van de trainees die de opleiding met succes hebben voltooid een contract voor een duur van ten minste zes maanden aan te bieden.