26 april 2016
Audi Q3 (2011 - 2018)

Audi Q3 (2011 - 2018)

Audi presenteert Connected Mobility conceptauto

Autozine
26 april 2016 | Audi presenteert tijdens de Auto China 2016 in Peking de Connected Mobility Concept; een conceptauto op basis van de Audi Q3. Het studiemodel biedt multifunctionele mobiliteit voor metropolen met drukke verkeersaders en smalle straten. Dit lifestyleconcept is bij uitstek bedoeld voor landen met grote steden, zoals China, en werd ontwikkeld door Audi Research & Development in Peking voor jonge, vooruitstrevende automobilisten.
AutoCoach

Een elektrisch aangedreven multifunctioneel longboard (1,05 meter lang) is geïntegreerd in de achterbumper van de auto waar hij eenvoudig uitneembaar is. Om zeker te zijn van een permanente inzetbaarheid wordt het longboard automatisch opgeladen wanneer het zich in de auto bevindt. De vormgeving is onder meer herkenbaar aan het gebruik van materialen als koolstofvezel en aluminium.

Audi Q3 (2011 - 2018)

Het infotainmentsysteem van de auto is gekoppeld aan de smartphone-kalender van de eigenaar. Op basis van het ingegeven reisdoel en de geplande aankomsttijd berekent het systeem automatisch de snelste mobiliteitsmix met behulp van realtime verkeersinformatie. Wanneer de longboard-optie sneller is, adviseert het systeem een parkeerplek in de buurt, zodat de bestuurder zijn woon-werkverkeer trip met het elektrische longboard kan vervolgen. De navigatie-informatie synchroniseert met de "MMI connect App" op de smartphone van de gebruiker die dan de routenavigatie overneemt.

Het longboard heeft een batterijcapaciteit die volstaat voor meer dan 12 kilometer en haalt een topsnelheid van 30 km/u. Hij kan in drie rijstanden worden gebruikt: in de 'scooter' stand kan de telefoon eenvoudig aan de uitgeklapte handle-bar worden geklikt om de route weer te geven. De snelheid wordt aangepast via een afstandsbediening op de rechter handgreep van de handle-bar. Ook een rugzak kan er  aan worden gehangen.

Met de handle-bar ingeklapt in de 'sport' stand bepaalt de bestuurder de snelheid via de afstandsbediening in zijn hand. Een derde optie is het gebruik van het longboard als transportmiddel voor bagage of tassen. Via een draadloze koppeling met de smartphone van de gebruiker volgt het longboard zijn baasje automatisch.

Audi Q3 (2011 - 2018)

De Audi connected mobility concept is gebaseerd op de Q3 die ook in China zelf wordt geproduceerd. Afgelopen jaar werden in China meer dan 70.000 exemplaren verkocht, waarmee de Q3 de marktleider is in het segment voor premium compacte SUV's. Op de Auto China 2016 introduceert Audi de nieuwe Audi Q3 voor de Chinese markt.

Op zoek naar een Audi Q3?
bynco heeft er 25 vanaf € 25.895,-

Audi Q3 (2011 - 2018)

Audi Q3 ondergaat faceliftAudi Q3 ondergaat facelift
15 september 2016
Audi 2.6 TFSI is motor van het jaarAudi 2.6 TFSI is motor van het jaar
2 juni 2016
Audi RS Q3 nu ook als PerformanceAudi RS Q3 nu ook als Performance
8 februari 2016
Audi maakt prijzen vernieuwde Q3 bekendAudi maakt prijzen vernieuwde Q3 bekend
11 november 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum