8 februari 2016
Audi Q3 (2011 - 2018)

Audi RS Q3

Audi RS Q3 nu ook in Performance-uitvoering

Autozine
8 februari 2016 | Het nieuwe performance-label van Audi wordt nu ook op de Q3 geplakt. De Audi RS Q3 performance levert een vermogen van 270 kW/367 pk en 465 Newtonmeter. Met dit vermogen accelereert de Audi RS Q3 performance in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u, en vervolgens door naar een topsnelheid van 270 km/u.

Op zoek naar een Audi Q3?
bynco heeft er 22 vanaf € 24.645,-

Audi Q3 (2011 - 2018)

Na eerder de RS6 Performance en RS7 Sportback Performance is de Audi RS Q3 Performance nu het derde lid binnen de sportieve familie, die door quattro GmbH wordt ontwikkeld. De term 'Performance' in de modelaanduiding van de RS Q3 staat zowel voor meer vermogen als een exclusieve uitrusting waarmee het model zich nog nadrukkelijker van zijn modelgenoten onderscheidt. Niet in de laatste plaats door de legendarische vijfcilindermotor van Audi

Audi Q3 (2011 - 2018)

Ten opzichte van de reguliere RS Q3 heeft Audi het vermogen van de 2.5 TFSI voor de performance-versie een extra toevoeging gegeven. De technici hebben de koelcapaciteit van de hoofdradiateur vergroot en de brandstofpomp geoptimaliseerd, waardoor de vijfcilinder turbomotor in de RS Q3 performance 20 kW/27 pk meer vermogen levert. Het maximumkoppel van 465 Nm is beschikbaar tussen 1.625-5.550 tpm. Cijfers die een sprint van 0-100 km/u in 4,4 seconden garanderen, evenals een top van 270 km/u. Het gecombineerde NEDC-verbruik bedraagt 8,6 liter op 100 km, wat overeenkomt met 203 gram CO2 per km.

De standaard 7-traps S-Tronic automaat is eveneens aangepast en afgestemd op sportiviteit. Hij biedt de keuze uit ofwel een snel schakelende transmissie met dubbele koppeling die al het werk zelf doet, danwel de optie om zelf te schakelen via de schakelpaddels op het standaard multifunctionele RS-stuurwiel. In de 'dynamic' stand van het Drive Select-systeem gaat elke gangwissel vergezeld van tussengas.

De Quattro permanente vierwielaandrijving brengt het motorvermogen over op het asfalt via een hydraulisch bediende, elektronisch gestuurde lamellenkoppeling. Het vermogen wordt automatisch tussen de voor- en achteras verdeeld, en desgewenst selectief naar elk afzonderlijk wiel dankzij het gekoppelde Electronic Stabilization Control (ESC).

Het stugge RS sportonderstel onder de Audi RS Q3 Performance verlaagt de koets met 20 millimeter ten opzichte van de Audi Q3. Optioneel levert Audi ook het RS-sportonderstel plus met instelbare dempers. De dynamiek ervan kan worden aangepast via de instellingen 'comfort', 'auto' en 'dynamic' van het Drive Select-systeem.

Audi Q3 (2011 - 2018)

Het typerende RS-design wordt uiterlijk aangezet door de sportief vormgegeven voorbumper met grote luchtinlaten en de onderscheidende diffuser in de achterbumper. Verder is de RS Q3 Performance te herkennen aan mat-titanium accenten die exclusief aan dit topmodel zijn voorbehouden. Bovendien levert Audi voor dit topmodel de nieuwe carrosseriekleur Ascari-blauw metallic.

De sportiviteit van het exterieur komt ook binnenin terug. De klokken zijn grijs uitgevoerd met witte wijzerplaten en rode naalden. Audi monteert naar wens sportstoelen in de kleurcombinatie zwart/blauw als onderdeel van het optionele RS Performance Design-pakket. Aanvullend krijgen elementen als het lederen RS sportstuur, de versnellingspook, de middenarmsteun en de vloermatten contrasterende blauwe stiksels. Koolstofvezelafwerking met blauwe ingeweven accenten ronden de exclusieve combinatie af.

De Audi RS Q3 performance beleeft zijn wereldprimeur op de Autosalon van Genève en is later deze maand te bestellen vanaf € 87.390.

Audi Q3 ondergaat faceliftAudi Q3 ondergaat facelift
15 september 2016
Audi 2.6 TFSI is motor van het jaarAudi 2.6 TFSI is motor van het jaar
2 juni 2016
Audi presenteert Connected MobilityAudi presenteert Connected Mobility
26 april 2016
Audi maakt prijzen vernieuwde Q3 bekendAudi maakt prijzen vernieuwde Q3 bekend
11 november 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum