18 november 2021
 

Xpeng P7

XPENG komt naar Nederland

Autozine
18 november 2021 | XPENG Motors, een leverancier van elektrische auto's, gaat zijn Europese netwerk uitbreiden met levering in Nederland, Zweden en Denemarken. XPENG verwacht zijn elektrische voertuigen begin 2022 te introduceren op deze drie nieuwe markten.
Info
Forum

Deze aankondiging is deel van de wereldwijde commerciële strategie voor Europa, waarbij het merk binnen een jaar na lancering in Noorwegen geïntroduceerd wordt in Nederland, Zweden en Denemarken. De nieuwe lokale vestigingen vanXPENG zijn zelf verantwoordelijk voor de voorbereidingen van de lancering in hun markt. XPENG heeft bovendien aangekondigd om begin volgend jaar een eerste XPENG Experience Center te openen in de hoofdsteden van de drie landen.Verder krijgt elk land een eigen website en socialmedia-platforms.

Xpeng P7

Xiaopeng He, CEO van XPENG zegt: "Dit is een grote stap voor XPENG, en we zijn erg verheugd om deze gedurfde zet te doen in Nederland, Zweden en Denemarken en nog meer mensen kennis te laten maken met onze intelligente elektrische voertuigen. We kijken ernaar uit om in deze markten aan de slag te gaan en rechtstreeks met consumenten te spreken en zullen binnenkort meer goed nieuws brengen over de Europese regio - houd ons in de gaten!"

Liyang (Leon) He, VP van XPENG, licht toe: "We zijn achter de schermen al maanden druk bezig om onze organisatie in Nederland, Zweden en Denemarken neer te zetten, zodat we straks ter plekke topteams hebben om ons merk te vertegenwoordigen. We zijn erg benieuwd naar wat de toekomst brengt, en kijken ernaar uit om XPENG-auto's op de weg te zien in steeds meer Europese steden."

De elektrische voertuigen van XPENG, het eerste product dat in deze drie markten wordt geïntroduceerd, zijn uitgerust met software die inspeelt op de behoeften en voorkeuren van de bestuurder. XPENG ontwikkelde hiervoor zelf technologieën als het Advanced Driver Assistance System XPILOT, en Xmart OS, het ingebouwde softwarebesturingssysteem waarmee via een draadloze OTA-verbinding (over-the-air) updates en nieuwe functies kunnen worden geïnstalleerd. De bestuurder kan met de "Hey, XPENG" spraakhulp commando's geven voor het bedienen van de portierramen, het starten en instrueren van het navigatiesysteem, het instellen van de airco, muziekweergave en nog veel meer. Deze innovaties bieden de bestuurder een ongekend rijke en veelzijdige rijbeleving.

XPENG Motors, opgericht in 2015, is een technologische onderneming met een breed productaanbod van onder meer elektrische voertuigen (EV's), elektrische bemande privévliegtuigen en robotica-oplossingen. Het bedrijf vernieuwde onlangs ook zijn merkstrategie, die de visie van XPENG op de toekomst van intelligente mobiliteit uitdraagt. De missie van het bedrijf is het leveren van mobiliteitsoplossingen met voertuigen waarin de mens en de menselijke beleving centraal staan.

IkWilVanMijnAutoAf
 

Info

Forum