5 januari 2022
 

Volvo

Volvo integreert apparaten via Google Assistent

Autozine
5 januari 2022 | Volvo integreert zijn auto's rechtstreeks met apparaten die Google Assistent ondersteunen. Dit is een volgende stap in de verdere samenwerking tussen Volvo Cars en Google. Door hun Volvo-auto te koppelen aan hun Google-account, kunnen klanten in hun auto rechtstreeks met Google praten en op afstand diverse functies bedienen, zoals de auto opwarmen op een koude winterdag of de auto op slot doen.
KwikFit
Info

"Volvo Car Group introduceerde als eerste Google-technologie en -diensten in onze auto's en we willen nu de eerste zijn die volledig integreert met apparaten die Google Assistant ondersteune - het is een natuurlijke volgende stap in ons partnership met Google", zegt Henrik Green, Chief Product Officer bij Volvo Cars. "Deze integratie stelt ons in staat om de klantervaring enorm te verbeteren, omdat het klanten de mogelijkheid geeft om hun auto gemakkelijk en veilig te beheren terwijl ze thuis of onderweg zijn, via elk persoonlijk apparaat dat beschikt over Google Assistant."

Volvo

Volvo wil met de integratie van zijn auto's met Google Assistant ook de voortdurende ontwikkeling van de onderneming naar volledige elektrificatie ondersteunen. Als gevolg daarvan wil het functies introduceren die klanten kunnen helpen het volledige CO2-emissiereducerende potentieel in hun volledig elektrische Volvo's te bereiken. In de toekomst wil Volvo Cars het opladen net zo gemakkelijk maken als het productief is.

Voor meer gevoelige commando's, zoals het ontgrendelen van de auto, zorgt een authenticatieproces met twee factoren ervoor dat alleen de juiste mensen op het juiste moment de juiste informatie kunnen horen of openen.

De functionaliteit komt de komende maanden geleidelijk beschikbaar voor alle Volvo-rijders met een infotainment op basis van Android dat is verbonden met hun Volvo Cars-app en een apparaat dat Google Assistant ondersteunt, en in geselecteerde gebieden waar Google Assistant beschikbaar is.

Tegelijk met de verdere ontwikkeling van Google Assistent introduceert Volvo ook de YouTube en Flitsmeister app in de auto.

XLLease
Volvo wijzigt productaanbod voor 2023Volvo wijzigt productaanbod voor 2023
13 januari 2022
Volvo en Northvolt openen RD-centrumVolvo en Northvolt openen RD-centrum
10 december 2021
Volvo Tech Fund investeert in SpectralicVolvo Tech Fund investeert in Spectralic
23 november 2021
Volvo presenteert Concept RechargeVolvo presenteert Concept Recharge
17 november 2021