14 september 2009
Volvo C30

Volvo C30

Volvo C30 aangekleed met R-Design

Autozine
14 september 2009 | De vernieuwde Volvo C30 R-Design komt binnen het Volvo-gamma het dichtst in de buurt van een onvervalste sportauto. Het nieuwe sportonderstel is veel scherper afgesteld, stijver en kent onderscheidende eigenschappen. De exclusieve extra uitrusting van de C30 R-Design geeft deze uitvoering precies datgene dat hij nodig heeft.
Nieuwe vloermatten voor de Volvo C30?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

De grootste veranderingen in de nieuwe Volvo C30 R-Design, die zijn debuut beleeft op de tweejaarlijkse autotentoonstelling van Frankfurt medio september, zitten verborgen onder de speciale bodykit en vormgevingsdetails. Het optionele sportonderstel en de besturing kregen namelijk de grootste aandacht bij de ontwikkeling van deze speciale C30-uitvoering. Het hoofddoel van de Volvo-technici was een auto te maken die supersportief rijdt en daarnaast een verfijnd comfort biedt.

Volvo C30

Om aan de eisen te kunnen voldoen, is het R-Design-onderstel op een aantal punten stevig aangepakt. De besturing is preciezer dankzij toepassing van stijvere rubberen lagers. De stuuroverbrenging is korter, wat een 10 procent snellere reactie geeft op stuurbewegingen. De stijfheid van de vering is met maar liefst 30 procent verhoogd om de rijeigenschappen te verleggen naar sportiviteit. En de schokdempers zijn niet alleen stijver, er worden nu ook mono's gebruikt waarin de tegendruk veel sneller wordt opgebouwd. De stabilisatorstangen zijn stijver om de neiging tot overhellen in snel genomen bochten te onderdrukken.

De meest in het oog springende verandering in het exterieurdesign is de nieuwe bodykit met de gewijzigde voor- en achterzijde. De bodykit is in carrosseriekleur gespoten, wat de indruk wekt dat de auto veel lager bij de grond staat dan de 10 mm die in werkelijkheid van de bodemvrijheid is afgehaald. De C30 R-Design staat op vijfspaaks Cratus-wielen, net als de andere typen uit het R-Design-programma. Het interieur is nu ook verkrijgbaar met een zwarte bekleding als alternatief.

Volvo C30