24 februari 2015
Volkswagen Touran

Volkswagen Touran

Volkswagen introduceert nieuwe Touran

Autozine
24 februari 2015 | Begin maart zorgt Volkswagen met de compleet nieuwe Touran voor een wereldprimeur op de autosalon van Genève. De veelzijdige familie-auto is in formaat gegroeid en is toch lichter. Mede dankzij nieuwe motoren is hij ook tot 19% zuiniger.  De Touran is er bovendien met een keur aan comfort-, assistentie- en infotainmentinnovaties.

Op zoek naar een Volkswagen Touran?
bynco heeft er 18 vanaf € 16.645,-

Volkswagen Touran

In mei worden de prijzen van de nieuwe Volkswagen Touran bekendgemaakt en is hij te bestellen, eind september staat hij bij de Nederlandse dealers.

Volkswagen Touran

De compleet nieuwe Touran is er weer als vijf- of zevenzitter.  Het model is 13 cm langer dan zijn voorganger. Vooral de afstand tussen de voor- en achteras groeide (+ 11,3 cm), waardoor de Touran zijn inzittenden meer ruimte en een gigantische bagageruimte biedt. Voor de vijfpersoonsversie bedraagt die 1.040 tot 1.980 liter.

Een belangrijke voorziening van de Touran is het nieuwe Fold-Flat stoelsysteem, waarbij de stoelen op de tweede en derde zitrij volledig in de bodem weggeklapt kunnen worden om een geheel vlakke laadvloer te creëren. Bovendien zijn de stoelen op de tweede zitrij aanzienlijk lichter. De totale gewichtsbesparing bedraagt 62 kg voor de Touran, ondanks de grotere afmetingen van de auto.

Volkswagen Touran

Dat lagere gewicht draagt mede bij aan het maximaal 19% lagere vastgestelde brandstofverbruik van de nieuwe Touran. Ook heeft hij een zeer gunstige luchtweerstand (Cd 0.296) voor een familie-Van. Daarnaast is de brandstofbesparing toe te schrijven aan de nieuwe TSI-benzinemotoren (110, 150 en 180 pk) en TDI-diesels (110, 150 en 190 pk). De zuinigste uitvoering, de Touran 1.6 TDI met 110 pk en 7-traps DSG-automaat, noteert een vastgesteld verbruik van 1 op 24,4 of 4,1 liter diesel per 100 km.

De nieuwe Volkswagen Touran een groot aanbod aan comfort- en rijassistentiesystemen. Vernieuwend zijn de Pure Air Climatronic drie-zone klimaatregeling, de parkeerhulp voor aanhangers Trailer Assist, en optionele LED-koplampen. Het infotainment voor de nieuwe Touran bestaat uit vijf verschillende radio- en radio/navigatiesystemen. Daarvan zijn er drie te combineren met MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto; de laatste twee onder voorbehoud van beschikbaarheid voor Nederland.

Volkswagen Touran VW Touran nu als Comfortline EditionVW Touran nu als Comfortline Edition
17 januari 2018
R-Line styling nu ook voor VW TouranR-Line styling nu ook voor VW Touran
19 oktober 2016
VW Touran in prijs verlaagdVW Touran in prijs verlaagd
3 augustus 2016
Nieuwe motoren voor VW TouranNieuwe motoren voor VW Touran
19 februari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum