2 september 2015
Volkswagen Touran

Volkswagen Touran

5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen Touran

Autozine
2 september 2015 | De nieuwe Volkswagen Touran is met vlag en wimpel geslaagd voor de Euro NCAP veiligheidstests. De botsveiligheid van de nieuwste generatie Touran werd beloond met de maximale score van vijf sterren en behoort daarmee tot de veiligste gezinsauto's in Europa.

Op zoek naar een Volkswagen Touran?
bynco heeft er 13 vanaf € 16.645,-

Volkswagen Touran

De totaalscore van vijf sterren voor de Touran is het opgetelde resultaat van de punten in vier subcategorieën: inzittendenbescherming voor volwassenen en kinderen, voetgangerbescherming en veiligheidsassistentie. De Touran dankt de prima resultaten mede aan de sterke carrosseriestructuur, de effectieve bescherming door de combinatie veiligheidsgordel-stoel-airbag en innovatieve rijassistentiesystemen.

Volkswagen Touran

Dit jaar scherpte Euro NCAP de eisen opnieuw verder aan. Op het gebied van inzittendenbescherming voor volwassenen behaalde de nieuwe Touran 88 procent van de maximale puntenscore. Volkswagen's MPV onderging de volgende veiligheidstests:

  • Frontale aanrijding met een vervormbaar object bij 64 km/u met een 40 procent overlap
  • Frontale aanrijding bij 50 km/u tegen een solide object met een 100 procent overlap
  • Aanrijding van opzij bij 50 km/u tegen de zijstructuur van de auto
  • Aanrijding van opzij tegen een paal bij 32 km/u

De nieuwe gezins-MPV van Volkswagen, die in 5- en 7-persoons configuratie werd getest, scoorde ook uitstekend op het gebied van de bescherming van kinderen. Dankzij de standaard ISOFIX en top tether bevestigingen voor kinderzitjes behaalde de Touran op dit onderdeel ruim 89 procent van het beschikbare aantal punten. Voor voetgangerbescherming scoorde de Touran 71 procent.

Volkswagen Touran

De nieuwe Touran arriveert deze maand bij de Nederlandse Volkswagen-dealers, inclusief een uitgebreid standaardpakket aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder: twee airbags voorin (met uitschakelmogelijkheid voor de passagiersairbag), een knieairbag voor de bestuurder, gordijnairbags voorin en achterin, zijairbags, Electronic Stability Control (ESC) met tegenstuurassistentie, ABS met Brake Assist, Automatic Post-Collision Braking, een Tyre Pressure Monitoring System en vermoeidheidsherkenning.

AutoCoach
VW Touran nu als Comfortline EditionVW Touran nu als Comfortline Edition
17 januari 2018
R-Line styling nu ook voor VW TouranR-Line styling nu ook voor VW Touran
19 oktober 2016
VW Touran in prijs verlaagdVW Touran in prijs verlaagd
3 augustus 2016
Nieuwe motoren voor VW TouranNieuwe motoren voor VW Touran
19 februari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum