1 maart 2010
Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan

Nieuwe Volkswagen Sharan debuteert in Geneve

Autozine
1 maart 2010 | Tijdens de Autosalon van Genève (4 t/m 14 maart) presenteert Volkswagen de nieuwe Sharan. De derde generatie van de Sharan borduurt voort op het nieuwe design-DNA van Volkswagen, met een carrosserie die zich onderscheidt door krachtige, horizontale lijnen en een eigentijdse uitstraling. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Sharan met 22 centimeter gegroeid tot een totale lengte van 4,85 meter. Tegelijkertijd werd de carrosserie met iets meer dan 9 centimeter verbreed, tot 1,90 meter.

Op zoek naar een Volkswagen Sharan?
bynco heeft er 2 vanaf € 33.285,-

Volkswagen Sharan

De carrosserie verhult een ruim en comfortabel opgezet interieur, dat naar keuze plaats biedt aan vijf, zes of zeven inzittenden. De stoelen hoeven niet langer te worden verwijderd om de flexibiliteit van het interieur ten volle te kunnen benutten. In plaats daarvan verdwijnen de stoelen met een eenvoudige handeling in de vloer. Door de tweede en eventuele derde zitrij in de vloer te laten verzinken, ontstaat een 2,1 meter lange bagageruimte met een maximaal laadvolume van 2.297 liter. Achter de tweede zitrij biedt de nieuwe Sharan onder de taillelijn nog altijd een laadvolume van 711 liter.

Volkswagen Sharan

Het rijcomfort en de wegligging van de nieuwe Sharan staan volgens Volkswagen op hetzelfde niveau als de Passat. Voor extra gebruiksgemak en comfort zorgt de aanwezigheid van systemen als Adaptive Chassis Control (ACC) en een elektronische handrem, alsmede Park Distance Control van de tweede generatie. Daarmee is de Sharan in staat om zelfstandig te sturen, zodat de bestuurder in kleine ruimten en zelfs op het trottoir eenvoudig kan parkeren.

Voor de nieuwe Sharan zijn twee 2.0 TSI benzinemotoren en twee 2.0 TDI dieselmotoren beschikbaar. De 2.0 TSI benzinemotoren leveren een vermogen van respectievelijk 110 kW/150 pk en 147 kW/200 pk, de 2.0 TDI-dieselmotoren respectievelijk 103 kW/140 pk en 125 kW/170 pk.

Volkswagen Sharan

Behalve een turbo en directe brandstofinjectie past Volkswagen ook technologie als een start-/stopsysteem en het regeneren van energie toe in de Sharan. Vergeleken met de vorige generatie is daarmee een brandstofbesparing tot 21% te realiseren. De 103 kW/140 pk sterke Sharan 2.0 TDI is met zijn gemiddeld brandstofverbruik van 5,4 l/100 km, CO2-emissie van 143 g/km en topsnelheid van 192 km/uur sterk op het gebied van brandstof-efficiency.

De vier leverbare motoren voldoen aan de Euro5-emissienorm en zijn voor het eerst ook leverbaar in combinatie met de efficiënte DSG-transmissie van Volkswagen. Voor de Sharan 2.0 TSI met 147 kW/200 pk vermogen behoort deze automaat van de toekomst tot de standaarduitrusting. Als enige in zijn segment is de derde generatie van de Sharan (de 2.0 TDI 4MOtion met 103 kW/140 pk) leverbaar met vierwielaandrijving. Deze uitvoering komt volgend jaar op de markt.

Volkswagen Sharan
AutoCoach

De nieuwe MPV van Volkswagen is vanaf september in de showrooms te bewonderen.

Profile
Volkswagen prijst vernieuwde SharanVolkswagen prijst vernieuwde Sharan
21 mei 2015
Volkswagen Sharan ondergaat faceliftVolkswagen Sharan ondergaat facelift
18 februari 2015
Volkswagen Sharan in prijs verlaagdVolkswagen Sharan in prijs verlaagd
24 november 2014
Volkswagen Sharan tijdelijk als EditionVolkswagen Sharan tijdelijk als Edition
30 juli 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum