30 juli 2013
Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan tijdelijk als Edition

Autozine
30 juli 2013 | De Volkswagen Sharan is tijdelijk leverbaar als luxueuze Comfortline Edition en Highline Edition. Beide zijn standaard uitgevoerd als zevenzitter. Ook worden de nodige extra's gemonteerd tegen een speciale prijs. Het totale klantvoordeel bedraagt minimaal 3.300 euro. De Sharan Comfortline Edition is er vanaf 43.890 euro.
 

De Volkswagen Sharan heeft een bagageruimte van 884 liter. Door de achterste zitplaatsen en de passagiersstoel neer te klappen, wordt dat bijna 2,5 kuub: 2.430 liter. De nieuwe Editions hebben 'Easy Fold'. Daarmee verdwijnen de twee achterste stoelen in de bodem. De Sharan verandert zo in een handomdraai in een vijf-, zes-, of zevenzitter.

Volkswagen Sharan

De Sharan Comfortline Edition komt in de plaats van de Comfortline en biedt als extra's: Executive pack met radio-navigatie (RNS 315), telefoonvoorbereiding 'Plus', Park Distance Control en Alarm 'plus'. Ook zeven zitplaatsen (twee stoelen op de derde rij) zijn zoals gezegd standaard. De reguliere prijs met al deze extra's zou uitkomen op 47.224 euro. De Volkswagen-dealer factureert echter 43.890 euro. Ofwel: een klantvoordeel van ruim 3.300 euro.

De Sharan Highline Edition heeft alles van de Comfortline Edition plus: elektrisch bediende achterklep en schuifdeuren achter, zonwering voor de achterste zijruiten en Park Assist. Dit laatste maakt automatisch inparkeren mogelijk. De nieuwe Sharans zijn er met TSI-benzinemotoren of met TDI-diesels. De Sharan Highline Edition is er vanaf 46.930 euro, wat een klantvoordeel van ruim 4.000 euro betekent ten opzichte van de reguliere prijs van 50.937 euro. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en BPM.