11 juli 2004
Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Verkoop Volkswagen Polo Fun overtreft verwachtingen

Autozine
11 juli 2004 | De Polo Fun, de lifestyle-auto van Volkswagen, blijkt een half jaar na zijn introductie, een schot in de roos. De begin dit jaar geïntroduceerde Polo Fun overtreft alle verkoopverwachtingen. De compacte hatchback verkoopt in heel Europa buitengewoon goed. De fabrikant heeft daarom het geplande verkoopvolume van de Polo Fun verhoogd tot het drievoudige van het oorspronkelijke aantal.
 

De Polo Fun overstijgt met inmiddels bijna tweehonderd verkochte auto's ook in Nederland alle verkoopverwachtingen. Hiermee bezet de Polo Fun een geheel eigen positie in het lifestyle segment. Het opvallende off-roaddesign geeft de Volkswagen een individueel karakter, zonder dat het ten koste gaat van de praktische gebruiksmogelijkheden. Onderzoek onder de kopers van de Polo Fun wijst uit dat zij de auto puur om zijn speelse uitstraling kopen.

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

De Polo Fun is opvallend en uitdagend. Dat is te danken aan onder meer zijn speciaal gevormde voorbumper met geïntegreerde mistlampen en aan het feit dat hij twintig millimeter hoger op zijn wielen staat. De nieuwe kleurlijn accentueert de bijzondere uitstraling: de Polo Fun is onder meer leverbaar in de prikkelende kleuren Limette en Ravennablauw, naast de meer bekende Polo-carrosseriekleuren Flashrood, Black Magic en Reflexzilver. De donkere, kunststof bescherming van de onderzijde van de carrosserie vormt een stoer contrast met de kleuren.

Minstens zo belangrijk voor de uitstraling zijn de 17-inch lichtmetalen velgen met sportief ogende lage banden (215/40 ZR 17). Andere details zijn de met chroom afgewerkte dakrails en buitenspiegels. Het interieur is eveneens rijk aan details. Zoals zijn stevige sportstoelen en het stuurwiel dat voorzien is van geperforeerd leer en verchroomde spaken. Er zijn meer chromen details, zoals de ringen om de wijzerplaten en de pookknop met Fun-logo. Geheel in stijl zijn de pedalen uitgevoerd in alu-look.

Tot de standaarduitrusting van de Polo Fun behoren een audiosysteem, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare ruiten voor en achter. Net als bij elke Polo staat ook bij de Polo Fun de veiligheid voorop, dus beschikt het model onder meer over ABS, airbags, zij-airbags en Isofix-bevestigingspunten voor twee kinderstoelen.

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

De Polo Fun wordt geleverd met drie verschillende 1,4-liter benzinemotoren: 55 kW/75 pk, 74 KW/100pk en 63 kW/85 pk. De laatste is voorzien van Volkswagens directe benzine-injectie (FSI). Daarnaast is er keuze uit twee direct ingespoten turbodieselmotoren van 55kW/75 pk en 74 kW/100 pk. De prijzen van de Polo Fun beginnen bij € 20.695,-.