4 juni 2007
Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Volkswagen Polo BlueMotion is zuinigste auto in Cape to Cape Rally

Autozine
4 juni 2007 | Twee Volkswagens Polo BlueMotion hebben in de Cape to Cape-Rally hun zuinige karakter onder sportieve omstandigheden bewezen. De rally voerde van de Noordkaap naar Punta Tarifa in Spanje. De totale afstand van 5.800 kilometer diende geheel over de openbare weg te worden afgelegd en dan met inachtneming van lokale snelheidslimieten en verkeersregels. De Polo's hadden als doel de rally met het laagste gemiddelde verbruik uit te rijden. Missie geslaagd: het ene team noteerde een verbruik van 1 liter diesel op 22,9 kilometer, het andere team was zelfs goed voor 1 op 24,4.
 

De Cape to Cape rally kende in totaal 14 deelnemers. Uiteindelijk werden 9 teams, waaronder de twee Polo-equipes niet gekwalificeerd, vanwege het onvoldoende naleven van de reglementen. Toch overheerst tevredenheid omdat de Polo's hebben bewezen dat ze qua zuinigheid met kop en schouders boven de rest van het sterke deelnemersveld uitstaken. De twee Polo BlueMotion-modellen (beide in standaardspecificatie) hebben daar tijdens de 5.800 kilometer lange rit veel profijt van gehad. Door hun extreem lage verbruik hoefden ze gedurende de monsterrit in totaal slechts drie keer te tanken; de concurrentie had gemiddeld vijf (tijdrovende) tankstops nodig. Ook in de vakantieperiode komt de zuinigheid van de Polo BlueMotion goed van pas: bestemmingen die op ruim 1.000 kilometer afstand liggen, zijn zonder tankstop bereikbaar.

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

De Polo BlueMotion dankt zijn zuinige karakter (gemiddeld verbruik 3,9 l/100km) aan de langere overbrengingsverhoudingen van de vijfversnellingsbak, diverse motormodificaties en een in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerd koetswerk. Dit alles plus de standaard montage van een dieselroetfilter leidt bovendien tot een extreem lage CO2-uitstoot van 102 g/km.

Overigens bewijst de auto mede dankzij het motorvermogen van 59 kW/80 pk ook nog eens dat zuinigheid prima samen kan gaan met pittige prestaties. De Polo BlueMotion is leverbaar vanaf 19.975 euro inclusief BTW en BPM.