29 december 2006
Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Polo Bluemotion is zuinigste auto

Autozine
29 december 2006 | De Volkswagen Polo BlueMotion is volgens de ANWB, het Wereld Natuur Fonds en de Stichting Natuur en Milieu de zuinigste personenauto van Nederland. Deze drie organisaties stellen elk half jaar een top-10 van zuinige auto's op. Dit gebeurt om consumenten te motiveren milieuvriendelijke auto's te kopen en om duidelijk te maken welke auto's het milieu het meest ontzien. In de meest recente top-10 neemt de Polo BlueMotion de koppositie in met een CO2-uitstoot van 102 g/km.
 

Het meten van de CO2-uitstoot is een gangbare manier om het verbruik van een auto te meten. De uitstoot houdt namelijk direct verband met de hoeveelheid verbruikte brandstof. Uit de door de ANWB/WNF/Stichting Natuur en Milieu gepubliceerde top-10 blijkt dat de Polo BlueMotion de laagste CO2-uitstoot van alle in Nederland leverbare personenauto's heeft. Volgens fabrieksopgave bedraagt het gemiddeld verbruik van de Polo BlueMotion 3,9 liter diesel per 100 km. De Polo BlueMotion heeft een energielabel in de categorie A, waardoor de koper 1.000 euro milieusubsidie ontvangt.

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

De Polo BlueMotion dankt zijn lage verbruik onder meer aan de langere overbrengingsverhoudingen van de vijfversnellingsbak, een geoptimaliseerde aerodynamica en diverse motormodificaties. Om de uitstoot van schadelijke gassen verder te beperken is hij standaard voorzien van een dieselroetfilter (DRF). De Polo BlueMotion is leverbaar vanaf 19.975 euro inclusief btw/bpm.

De Polo is de eerste Volkswagen die de toevoeging BlueMotion heeft gekregen. In de toekomst wordt dit de eenheidsnaam voor de zuinigste en schoonste auto's binnen een modelreeks. Blue staat daarbij symbool voor de kleur van schone lucht en dito water, maar is ook voor de kleur van de huisstijl van Volkswagen. Motion symboliseert de mobiliteit van de toekomst.

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Om de uitstoot van dieselmotoren te beperken, heeft Volkswagen samen met Audi en DaimlerChrysler onlangs Bluetec gelanceerd. Bluetec is een modulaire reeks technologieen, die elk bijdragen aan lagere emissies van dieselmodellen. De nadruk ligt daarbij op het terugdringen van de stikstofemissies (NOx). Dankzij Bluetec is het mogelijk om zelfs aan de strengste Amerikaanse emissie-eisen te voldoen.