6 februari 2015
Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

VW start voorinschrijving op Passat GTE

Autozine
6 februari 2015 | Volkswagen start per direct de voorinschrijving op de Passat GTE. De plug-in-hybride Passat met 7% fiscale bijtelling voor zakelijke rijders arriveert in september in Nederland. Potentiƫle kopers kunnen hun interesse in de Passat GTE Limousine of Variant nu al kenbaar maken bij de Volkswagen-dealer. Met de voorinschrijving worden de eerste duizend productieplaatsen verdeeld.
 

Op dit moment is de belangstelling voor de Golf GTE (eveneens met 7% bijtelling) dusdanig groot, dat Volkswagen heeft besloten de voorinschrijving op de Passat GTE nu al te starten. De plug-in hybrideversie van de Passat zal overwegend zakelijke rijders aantrekken vanwege de gunstige fiscale bijtelling van 7% in 2015. Geïnteresseerden die later dit jaar van auto wisselen, kunnen daarom nu al een Passat GTE reserveren bij de Volkswagen dealer.

Volkswagen Passat

Net als de Golf GTE is de Passat GTE standaard uitgerust met onder meer een automatische versnellingsbak. De Passat GTE heeft een systeemvermogen van 160 kW/218 pk. De vastgestelde CO2-uitstoot bedraagt 37 g/km voor de sedan en 39 gram voor de Variant. De plug-in hybride technologie omvat een 1.4 TSI benzinemotor, een elektromotor, een zestraps DSG-transmissie en een lithium-ion batterij (9,9 kWh).

Volkswagen Passat

De Passat GTE kent verschillende rijmodi, waaronder 'volledig elektrisch'. De topsnelheid is dan 130 km/u. Met opgeladen accu bedraagt de elektrische actieradius maximaal 50 km. Als de TSI- en de elektromotor samenwerken is een topsnelheid van meer dan 220 km/u mogelijk, net als een sprint van 0-100 km/u in circa 8 seconden.

Volkswagen Passat

Consumentenadviesprijzen van de Volkswagen Passat GTE worden rond mei bekendgemaakt, vanaf dat moment is de auto ook officieel te bestellen. In september staat het model bij de Nederlandse dealers.