16 juni 2015
Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat GTE plug-in kost 44.590 euro

Autozine
16 juni 2015 | De Passat GTE komt vanaf september dit jaar naar Nederland. De Passat 'plug-in' kent bij registratie in 2015 een fiscale bijtelling van slechts 7%. Volkswagen heeft een aanzienlijk aantal Passats GTE aan Nederland toegekend voor levering in 2015.  De Nederlandse Volkswagen-dealers nemen vanaf eind juli definitieve bestellingen aan.
 

Dankzij plug-in hybride-techniek heeft de Passat GTE een officieel vastgestelde CO2-uitstoot van 37 gr/km. Dat wordt in 2015 nog beloond met 7% fiscale bijtelling voor zakelijke rijders en vrijstelling van wegenbelasting. Elke Passat GTE komt inclusief een plug-in hybride rijtraining om optimaal van de plug-in technologie gebruik te maken.

Volkswagen Passat

Naast 7% bijtelling (voor een periode van 60 maanden) heeft de Passat GTE meer voordelen. Een op 50 km vastgestelde elektrische actieradius bijvoorbeeld, voor emissievrij woon-werkverkeer. De efficiënte 1.4 TSI-benzinemotor en hybridetechniek maken ook langere ritten mogelijk. De Passat GTE is ruim, comfortabel en veelzijdig als elke andere Passat, en mag bijvoorbeeld ook aanhangers tot 1.600 kg trekken. De Passat GTE Variant heeft een bagageruimte met een inhoud van 483, uitbreidbaar tot 1.613 door de achterbank op te klappen.

De Passat GTE is er vanaf 44.590 euro, de Variant vanaf 46.090 euro. De standaarduitrusting komt grotendeels overeen met die van de Passat Comfortline. Daarbovenop is de DSG-automaat altijd inbegrepen. De GTE onderscheidt zich verder door speciale lichtmetalen wielen, LED-koplampen, GTE-bumpers, Radio Composition Media met aanraakscherm, Boordcomputer Premium en GTE-specifieke bekleding.

Volkswagen Passat

De Passat GTE is tegen een meerprijs van 1.800 euro als Highline te bestellen. Hij heeft dan LED achterlichten High (met een speciaal lichtdesign), een lederen/alcantara interieur, Top-Comfortstoelen vóór met verwarming, adaptieve cruise control en meer.

De Passat GTE is te leasen vanaf 685 euro/maand excl. BTW (op basis van 20.000 km/jaar en een looptijd van 60 maanden). Hierbij is alles inbegrepen: de auto, onderhoud, reparaties, verzekering en banden. Ook minder gebruikelijke zaken zijn all-in, zoals een smart zakelijk laadpunt (met onderhoudsabonnement) en een laadpas met 500 km 'groen' elektrisch rijtegoed (HollandseWind van Eneco).

Volkswagen Passat