22 februari 2018
 

Volkswagen

Volkswagen viert 35 jaar vierwielaandrijving

Autozine
22 februari 2018 | Precies 35 jaar geleden introduceerde Volkswagen zijn allereerste personenauto met vierwielaandrijving: de Passat syncro. Sinds die tijd zijn de technologische ontwikkelingen snel gegaan en syncro werd 4MOTION, een slimme aandrijving die nauw samenwerkt met een groot aantal assistentiesystemen. Die interactie leidt niet alleen tot meer grip en hoge rijdynamiek, maar biedt ook extra veiligheid.
 

In 1983 presenteerde Volkswagen de vierwielaangedreven Passat Variant Tetra concept car. Een jaar later ging hij in productie als Passat Variant syncro, waarmee de eerste personenwagen van Volkswagen met vierwielaandrijving een feit was. Zijn permanente vierwielaandrijving verdeelde de aandrijfkracht 50:50 over de voor- en achterwielen. Het differentieel achter had een handmatig slot voor extra grip onder zware omstandigheden. In eerste instantie was deze Passat er met een tweeliter vijfcilinder benzinemotor in GT-uitvoering. Later volgden ook andere motorvarianten.

Volkswagen

Voor de Passat (B3) stapte Volkswagen over op dwarsgeplaatste motoren. Daardoor werd het mogelijk om een viscokoppeling toe te passen. Dat was een belangrijke stap voorwaarts in efficiency: door deze koppeling werden de achterwielen alleen aangedreven als de omstandigheden daarom vroegen. Bovendien was dit systeem te combineren met ABS.

Bij de vijfde generatie Passat deed de aanduiding 4MOTION zijn intrede. Nieuw voor het vierwielaandrijvingsysteem was het Torsen-differentieel. Dit maakte het mogelijk om de aandrijfkracht afhankelijk van de omstandigheden 50:50 of 75:25 over de voor- en achteras te verdelen. Het differentieelslot achter was bovendien te bedienen met een schakelaar. Diverse benzine- en dieselmodellen waren er als 4MOTION. Op krachtige modellen als de Passat W8 was 4MOTION standaard.

In 2005 werd de Passat (B6) leverbaar met een 'natte' lamellenkoppeling voor de 4MOTION vierwielaandrijving. Mede dankzij de elektronische aansturing werd de verdeling van aandrijfkracht hierdoor volledig variabel: indien nodig van 100% voor naar 100% achter in een fractie van een seconde. Veiligheid en efficiency gingen hierbij beter samen.

De huidige Passat 4MOTION heeft vierwielaandrijving met een elektronisch aangestuurde natte multiplaatkoppeling van de vijfde generatie. Bijzonder detail: de verdeling van de aandrijfkracht is al actief nog voordat een wiel doorslipt. Zo treedt nauwelijks nog gripverlies op. De verdeling van aandrijfkracht over de assen is variabel, en dankzij een elektronisch sperdifferentieel ook over de afzonderlijke wielen per as.

4MOTION aandrijving is er niet alleen voor de Passat, ook de Arteon, Golf, T-Roc en Tiguan zijn leverbaar met deze innovatieve vierwielaandrijving. Sommige 4MOTION-uitvoeringen beschikken ook over de XDS+-functie voor de voor- en achteras, waardoor het binnenste wiel in een snelle bocht wordt afgeremd. Dit zorgt voor een nóg preciezer stuurgedrag, extra grip en meer dynamiek.