29 augustus 2011
 

Volkswagen

VW viert 20 jaar samenwerking met FAW China

Autozine
29 augustus 2011 | Volkswagen AG viert het 20-jarige bestaan van de joint venture met het Chinese FAW (First Automotive Works). Sinds de start van de samenwerking in 1991 is FAW-Volkswagen uitgegroeid tot één van de grootste Chinese autofabrikanten. In 20 jaar heeft het bedrijf al meer dan vijf miljoen voertuigen geproduceerd. Naar verwachting zal de totale productie dit jaar voor het eerst meer dan één miljoen voertuigen bedragen.
 

Het 20-jarige jubileum van de samenwerking tussen Volkswagen en FAW werd gevierd in de fabriek in Changchun. Volkswagen CEO Prof. Dr. Martin Winterkorn zei: "Samen met FAW heeft Volkswagen een doorslaggevende rol gespeeld bij het vormgeven van mobiliteit in China. Daarbij hebben we meer dan 15.000 arbeidsplaatsen geschapen. Volkswagen ziet China als zijn tweede thuis. Samen met onze sterke partners zetten we ons in voor verdere groei en het scheppen van nieuwe banen. De basis daarvoor is een investeringspakket van 10,6 miljard dollar. Dit zetten we in voor uitbreiding van de productiecapaciteit en voor de ontwikkeling van innovatieve en aansprekende auto's".

Volkswagen

Sinds 2009 is China de belangrijkste verkoopmarkt voor Volkswagen. FAW-Volkswagen is een toonaangevende fabrikant in de Chinese auto-industrie. Het bedrijf produceert in fabrieken in Cangchun, Chengdu en Dalian onder meer de Volkswagen Golf en de Audi A6 met lange wielbasis. Dit jaar zal de jaarproductie van FAW-Volkswagen de mijlpaal van één miljoen voertuigen bereiken. FAW-Volkswagen is ook een belangrijke producent van onderdelen en componenten. Volkswagen werkt in China ook samen met SAIC (Sjanghai Automotive Industry Corporation).

In totaal werken er 40.000 mensen bij de Chinese Volkswagen joint-ventures, waar Volkswagen-, Audi- en ŠKODA-modellen worden geproduceerd. De Volkswagen Groep verwacht dit jaar voor het eerst meer dan 2 miljoen voertuigen in China te verkopen. Volkswagen was één van de eerste grote autofabrikanten die actief werd in China. De eerste contacten dateren al uit 1978.