12 mei 2014
 

Volkswagen

VW toont techniek van de toekomst

Autozine
12 mei 2014 | In de toekomst zijn innovaties zoals een 10-versnellingsbak en een elektrisch aangedreven turbocompressor te verwachten in nieuwe Volkswagens. Volkswagen investeert jaarlijks vele miljarden in de vergroening van zijn productgamma om in 2018 de meest toekomstbestendige autofabrikant te zijn.
 

Een belangrijke noviteit is de Electric Booster, een elektrische turbo die voor veel trekkracht bij lage toerentallen zorgt en het zo mogelijk maakt ‘downsizing' van motoren breder toe te passen. 

Volkswagen

Ook komt er een 10-traps DSG-versnellingsbak, geschikt voor motoren met een trekkracht tot 500 Nm. Het idee is om de motor nog langer te laten functioneren op het meest efficiënte toerental en zo een beter verbruik of hogere prestaties te bieden.

De Polo en de Golf krijgen Volkswagens nieuwe 1,0 driecilinder TSI-benzinemotor. Door de nieuwste inspuit- en turbotechnologie is deze extra efficiënt. Er zijn drie varianten: 85 kW/115 pk, 200 Nm voor de Golf en 70 kW/95 pk,  160 Nm en 81 kW/110 pk,  200 Nm voor de Polo. Er komt ook een aardgasversie van deze nieuwe TSI.

Auto's met aardgas-/Groengasmotoren zijn volgens Volkswagen aan een sterke opmars bezig. Het wereldwijde ‘aardgaswagenpark' groeit volgens VW jaarlijks met 24%. Dankzij de modulaire opzet zijn ook de nieuwe drie- en viercilinder TSI-motoren van Volkswagen geschikt voor aardgas.

De Golf is geschikt voor alle aandrijfvormen ‘van nu'. Hij is er met TSI-benzinemotor, TDI-diesel en TGI-motor (aardgas). Ook is er een plug-in hybride (GTE) en een elektrische versie (e-Golf). De Golf is zelfs al geschikt voor brandstofcel-aandrijving.

De nieuwe driecilinder TDI- en TSI-motoren van Volkswagen zijn tot wel 21% zuiniger dan hun voorgangers. Daar draagt ook de lichtgewicht bouwwijze aan bij: zo is de krukkast tegenwoordig van aluminium. De nieuwe driecilinders zijn daardoor 11 kg lichter dan hun voorgangers, vergeleken met hun voorgangers met vier cilinders bedraagt de winst zelfs 30 kg.