21 september 2016
 

Volkswagen

Volkswagen toont Car-Net Cam-Connect

Autozine
21 september 2016 | Volkswagen introduceert de Car-Net Cam-Connect-app. Daarmee zijn beelden van een GoPro Camcorder via App-Connect rechtstreeks op het beeldscherm van het infotainmentsysteem te zien. Zo weet de bestuurder altijd wat er achterin een aangekoppelde trailer, op de achterbank of in de bagageruimte gebeurt.
 

Het Cam-Connect is onder meer ontwikkeld voor bestuurders die tijdens het rijden graag willen weten wat zich achter hen in de (paarden)trailer afspeelt, bijvoorbeeld om te zien of alles goed gaat met hun edele viervoeter(s). Maar ook kostbare ladingen of bijvoorbeeld huisdieren in de bagageruimte kunnen tijdens het rijden vanachter het stuur in de gaten worden gehouden.

Volkswagen

Na de montage van een GoPro-camera en het downloaden van de app is het systeem te activeren. De app is beschikbaar voor Composition Media, Discover Media en Discover Pro, de meest recente infotainmentsystemen van Volkswagen.

Vanwege de veiligheid tijdens het rijden verstuurt de software elke vijf seconden alleen een stilstaand beeld. Alleen wanneer de auto stilstaat of niet sneller rijdt dan 5 km/u wordt een videobeeld doorgestuurd. Uiteraard is Cam-Connect ook te gebruiken om via het scherm veilig en gemakkelijk activiteiten op de achterbank waar te nemen zonder achterom te hoeven kijken. Bijvoorbeeld om te zien wat de kinderen doen en of de hond braaf ligt te slapen.