8 december 2016
 

Volkswagen

Volkswagen R-dealer opent deuren

Autozine
8 december 2016 | Deze week opent de eerste Volkswagen R-dealer van Nederland zijn deuren. De Volkswagen R-dealer legt extra nadruk op sportiviteit. Dat gebeurt onder meer met een speciale showroom waar de sportiefste Volkswagens, zoals de Golf R, beter tot hun recht komen.
 

De letter R staat voor het meest sportieve dat Volkswagen te bieden heeft en Volkswagen-dealer Van Mossel in Tilburg is de eerste die deze modellen extra in de spotlight zet. Met het starten van het officiële R-dealerschap mikt het bedrijf nadrukkelijk op een sportieve en veeleisende doelgroep. In de showroom vinden bezoekers een 250 m2 grote R-sectie. Naast de Golf R en Golf R Variant worden hier onder andere ook de Golf GTI en GTD getoond. Uiteraard zijn deze sportieve Volkswagens te ervaren tijdens een proefrit. Tevens is er veel aandacht voor de reeks R-line modellen, zoals de onlangs gepresenteerde Touran R-Line. Speciale R-displays informeren de bezoekers tot in detail over de verfijnde sportiviteit van Volkswagen R.

Volkswagen

De Golf R en Golf R Variant zijn de krachtigste Golf-modellen voor straatgebruik. De 221 kW/300 pk sterke TSI brengt zijn kracht via een DSG-transmissie over op de vier aangedreven wielen. De sprint van 0-100 km/u duurt 5,1 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/u (elektronisch begrensd). De R-modellen zijn herkenbaar aan de 18 of 19 inch lichtmetalen velgen, vier uitlaatpijpen, voor- en achterspoiler, side-skirts en het sportieve interieur.

Naast de sportieve topmodellen van Volkswagen R staan ook de R-line modellen van onder meer de Golf, de Passat, Touran en Tiguan centraal. Deze Volkswagens zijn uitgevoerd met het R-line Exterieur pakket, het R-Line Interieurpakket of beide en krijgen zo een extra sportieve touch. Het R-line exterieurpakket omvat onder meer speciale bumpers, dorpels en spoilers en daarnaast een specifieke grille, grote lichtmetalen velgen en natuurlijk de R-line logo's. Het R-line interieurpakket zorgt voor extra sportiviteit met het sportstuur, sportstoelen met specifieke bekleding, zwarte hemelbekleding en meer. Een overzicht van alle Volkswagen R-Line modellen is hier te vinden.

Het R-dealerschap van Van Mossel in Tilburg start officieel met een sportief Volkswagen R-Event op 9 en 10 december. Naast de Golf R en diverse Volkswagen R-line-modellen is er een bijzondere special guest: de Polo R WRC, de auto waarmee Volkswagen vier jaar op rij het WK Rally (WRC) won. Het R-Event is op vrijdag 9 en zaterdag 10 december te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.