24 augustus 2012
 

Volkswagen

VW opent Amerikaans ontwikkelingscentrum

Autozine
24 augustus 2012 | Volkswagen heeft in Oxnard (Californië, USA) het nieuwe Test Center California (TCC) geopend. Het hypermoderne en milieuvriendelijke test- en ontwikkelingscentrum heeft een oppervlakte van 64.000 m2. Vanaf september worden er nieuwe auto's van diverse merken van de Volkswagen Groep getest en geoptimaliseerd.
 

Met het opzetten van TCC in Oxnard is een investering van 27 miljoen dollar gemoeid. De testfaciliteit biedt werk aan 50 personen. Zij gaan zich vooral bezig houden met de ontwikkeling en het testen van nieuwe aandrijflijnen. Een belangrijk onderdeel van het testcentrum is het uitlaatgas- en klimaatcentrum. Hierin kan het emissiegedrag van auto's bij temperaturen tussen -16 en +35 graden Celsius worden onderzocht. Naast het voldoen aan wettelijke eisen, is optimale kwaliteit een belangrijk ontwikkelingsdoel. Het TCC is bedoeld voor diverse merken van de Volkswagen Groep, waaronder Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley en Bugatti.

Volkswagen

Op het testterrein in Californië staan 2.500 zonnepanelen opgesteld. Deze voorzien in een derde van de totale energiebehoefte. Daarnaast zijn veel andere energiebesparende maatregelen genomen; een belangrijk doel was om van TCC de meest milieuvriendelijke testfaciliteit ter wereld te maken. Op dit moment doorloopt TCC de strenge Amerikaanse LEED-milieucertificering (Leadership in Energy and Environmental Design). De Volkswagen-fabriek in Chattanooga, waar de Amerikaanse Passat wordt geproduceerd, bezit deze certificering reeds.

De opening van het TCC in Oxnard is een belangrijke mijlpaal in Volkswagens groeistrategie op de Amerikaanse markt. Van 2008 tot en met 2012 heeft Volkswagen circa vier miljard dollar geïnvesteerd met als doel om nu en in de toekomst optimaal op individuele markten afgestemde producten te leveren.

Volkswagen