9 februari 2018
Feedback
 

Volkswagen

Volkswagen kondigt nieuwe Touareg aan

Autozine
9 februari 2018 | Volkswagen onthult op 23 maart in Peking de derde generatie Touareg. Niet voor niets onthult Volkswagen de nieuwe Touareg in China: het is 's werelds snelst groeiende SUV-markt én de grootste markt voor Volkswagen.
 

Een breed pakket aan assistentiesystemen beloven maximale veiligheid en comfort. Eén van de grootste digitale instrumentariums in deze klasse, de zogenaamde "Innovision Cockpit", belooft een geheel nieuw niveau aan infotainment. De aandrijflijnen, luchtvering, achterwielbesturing en rolstabilisatie garanderen een verbeterde rijervaring.

Volkswagen

Met deze derde -generatie Touareg schrijft Volkswagen een nieuw hoofdstuk van een succesverhaal. Het segment van exclusieve, grote SUV's is momenteel één van de snelst groeiende klassen in de wereldwijde auto-industrie. Naar verwachting zal het volume in deze klasse in bijvoorbeeld China rond 2023 zijn verdubbeld.

Sinds de Touareg in 2002 werd gelanceerd, heeft Volkswagen ongeveer een miljoen exemplaren van het model geproduceerd. Zowel onroad als offroad en in zware rallybeproevingen staat hij sindsdien zijn mannetje. Tot de absolute hoogtepunten in zijn carrière behoren de overwinningen in de Dakar Rally, in 2009, 2010 en 2011.