20 januari 2016
 

Volkswagen

Volkswagen introduceert Connected Series

Autozine
20 januari 2016 | Volkswagen introduceert speciale uitvoeringen van de Polo, Golf, Touran en Passat aan onder de naam Connected Series. Deze versies bieden het allerlaatste op het gebied van connectiviteit, waaronder de Mijn Volkswagen app.
 

De extra complete Connected Series, die bestaat uit de Polo, Golf (Variant), Golf Sportsvan, Touran en Passat (Variant) zijn standaard onder meer uitgerust met opties zoals het Executive pakket (o.a. navigatie-, radio en multimediasysteem 'Discover Media', diefstalalarm en Bluetooth), parkeersensoren voor en achter, Digitale radio-ontvangst (DAB+), het Licht- en Zicht pakket, lichtmetalen velgen (m.u.v. Polo), de mobiele online diensten 'Car-Net Guide & Inform', Apple Carplay via Car-Net 'App-Connect' én de Mijn Volkswagen app. De Connected Series zijn leverbaar met een groot aantal TSI benzine- en TDI diesel-motoriseringen, met handbak of DSG-transmissie. Het overgrote deel van deze uitvoeringen komt in aanmerking voor de lage bijtelling van 21%.

Volkswagen

De Volkswagen Passat (Variant) is ook leverbaar als extra complete Connected Series Plus. Naast dat de Connected Series Plus is gebaseerd op een Highline in plaats van een Comfortline heeft deze 'Plus' ook nog eens 17 inch lichtmetalen 'Istanbul' velgen, een panorama schuif-/kanteldak, donker getinte ramen achter en sfeerverlichting in het interieur.

Alle Connected Series-modellen zijn standaard uitgerust met de "Mijn Volkswagen" module. Met de bijbehorende "Mijn Volkswagen" app verbindt de bestuurder zijn of haar Volkswagen met de smartphone. Met de Think Blue-score bijvoorbeeld krijgt zuinig rijden een totaal nieuwe invulling. De Mijn Volkswagen app is ook ideaal voor het bijhouden van de rittenadministratie. Tevens waarschuwt hij via de smartphone voor niet afgesloten portieren.

Het Bewegings Alert geeft direct een melding zodra de auto wordt verplaatst of de deuren worden ontgrendeld, bijvoorbeeld in het geval van diefstal. De app biedt ook de mogelijkheid om op afstand te controleren of de auto op de handrem staat. Dankzij de locatievoorziening is exact te zien waar de geparkeerde auto zich bevindt, zodat hij altijd terug te vinden is.

Tegelijkertijd geeft hij ook een digitaal 'tikje op de schouder' bij bijvoorbeeld een lage accustand of wanneer een onderhoudsbeurt zich aandient of als het tijd is voor een APK.

Volkswagen

Een aantal versies van de Polo, Golf (Variant) en Golf Sportsvan Connected Series en de Passat (Variant) Connected Series Plus is nu tegen een extra prijs leverbaar met het sportieve Connected Series "R" pakket. Voor de Polo en Golf groep bestaat dit pakket onder meer uit het R-Line exterieur pakket (sportieve R-Line bumpers voor en achter, R-Line dorpelverbreders R-Line grille en luchtinlaat, R-Line dakspoiler en R-Line uitlaatsierstuk in chroom), 65% getinte zijruiten achter en achterruit, en het Spiegelpakket. Voor de Passat bestaat dit pakket uit het R-Line exterieur pakket, 17-inch lichtmetalen velgen 'Salvador' en het innovatieve Active Info Display. Dit pakket is leverbaar vanaf 1.022 euro (Golf).

Het maximale klantvoordeel van de Connected Series varieert van 2.088 euro bij de Polo tot wel 3.367 euro bij de Passat. Bovenop dit aanbod geeft Volkswagen op de Polo en de Golf HB, Variant en Sportsvan tijdelijk ook nog een extra inruilpremie. Voor de Polo bedraagt deze 1.000 euro, voor de verschillende Golfs kan de premie oplopen tot 1.500 euro.