26 juni 2012
 

Volkswagen

VW hanteert vaste onderhoudsprijzen voor oude modellen

Autozine
26 juni 2012 | Speciaal voor Volkswagens van vorige modelgeneraties introduceert Volkswagen vaste tarieven voor een Long Life onderhoudsbeurt. Daarmee blijven deze auto's tegen een vantevoren bekende prijs (vanaf 239 euro inclusief BTW) in conditie. Inbegrepen daarbij is gratis pechhulp in binnen- en buitenland en een waardebon voor een gratis APK.
 

De vaste tarieven voor Long Life onderhoudsbeurten zijn er voor de Fox, Lupo, Polo IV, Golf IV en V, Bora, New Beetle, Passat (B5) en vorige generatie Sharan. Prijzen beginnen bij 239 euro voor de Fox, Lupo en Polo. Voor de compacte middenklassers geldt een tarief van 249 euro en voor de Passat en Sharan van 289 euro.

Volkswagen

Alle prijzen zijn adviesprijzen (incl. BTW) en gelden voor een basis Long Life beurt. Hiermee hoeft een Volkswagen maar om de twee jaar of bij maximaal 30.000 km voor onderhoud naar de dealer. Inbegrepen zijn een controle van alle belangrijke onderdelen, vervanging van olie/oliefilter en het bijvullen van vloeistoffen (rem-, koelsysteem, ruitensproeiers). Afhankelijk van de leeftijd/kilometerstand en fabrieksvoorschriften kunnen daar extra werkzaamheden bij komen. De Volkswagen-dealer informeert de klant hier vooraf over.

Een belangrijk voordeel van onderhoud door de Volkswagen-dealer is dat er 24 maanden garantie geldt op uitgevoerde werkzaamheden en de originele onderdelen die daarbij zijn gebruikt. Als de beurt niet samenvalt met een APK, krijgt de klant een waardebon die recht geeft op een gratis APK-keuring.

Tot en met 31 december kost vervangend vervoer (met een Up!) 15 euro per dag.