8 februari 2011
 

Volkswagen

VW Golf, Touran en Sharan nu ook als Van

Autozine
8 februari 2011 | Volkswagen Bedrijfswagens breidt het leveringsprogramma uit met de Van-uitvoeringen van de Golf Variant, de Touran en de Sharan. Al deze nieuwe modellen hebben het kenmerkende Volkswagen familiegezicht. Ze koppelen het comfort, de representativiteit en de efficiency van een personenwagen aan de ruimte en het gemak van een bestelwagen.
 

De Golf Variant Van biedt bij compacte buitenafmetingen een laadvolume van 1.495 liter. Deze laadruimte is bereikbaar via de twee achterdeuren en de achterklep. Dankzij het lage tussenschot is er bovendien een open verbinding tussen de laadruimte en het passagiersgedeelte.

Volkswagen

Elke Golf Variant Van beschikt over airconditioning, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrische bediening van de zijruiten, ABS, ESP en zes airbags. De Golf Variant Van is leverbaar met twee versies van de 1.6 TDI dieselmotor. Er is een uitvoering met een vermogen van 66 kW/90 pk en een met 77kW/105 pk. Beide komen dankzij hun gunstige vebruik- en emissiecijfers in aanmerking voor de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. De Golf Variant Van is leverbaar vanaf 21.200 euro (ex BTW en BPM).

De Touran Van biedt een laadruimte van 1,99 m3. Deze is door middel van een gesloten tussenschot afgescheiden van het passagierscompartiment. Dankzij een groot raam in het tussenschot is het zicht naar achteren optimaal. De Touran Van is even omfortabel als de versie met geel kenteken.

Volkswagen

Er is keus uit twee uitvoeringen: Trendline en Comfortline. Elke Touran Van heeft standaard airconditioning, het radiosysteem RCD 310, cruise control, bagageruimteverlichting, ABS, ESP en zes airbags. De Touran Van 1.2 TSI valt in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Voor de Touran Van zijn twee uitvoeringen van de 1.6 TDI beschikbaar (66 kW/90 pk en 77kW/105 pk). De 2.0 TDI/103 kW/140 pk is de krachtigste dieselmotor voor de Touran Van. De Touran Van is leverbaar vanaf 21.300 euro (ex BTW en BPM).

Ook de nieuwe Sharan is leverbaar als Van. Hij combineert een hoge mate van luxe met een laadcapaciteit van 2,43 m3. De toegang tot die laadruimte is dankzij de schuifdeuren opzij royaal. Optioneel zijn deze schuifdeuren zelfs elektrisch bedienbaar. Tussen de laadruimte en het passagiersgedeelte bevindt zich een gesloten tussenschot met een groot raam.

Volkswagen

De Sharan Van biedt drie uitvoeringsvarianten: Trendline, Comfortline en Highline. Tot de standaard uitrusting behoren airconditioning, cruise control, boordcomputer plus, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrische raam- en spiegelbediening en een breed scala aan veiligheidsvoorzieningen.

Voor de Sharan Van zijn twee 2.0 TDI dieselmotoren beschikbaar. De basisversie levert een vermogen van 103 kW/140 pk en de andere versie is goed voor 125 kW/170 pk. Beide varianten danken hun gunstige verbruikscijfers onder meer aan het standaard Start-Stop systeem en een regeneratief remsysteem (energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt opgeslagen in de accu). De Sharan Van is leverbaar vanaf 28.500 euro (ex BTW en BPM).