1 oktober 2018
 

Volkswagen

Volkswagen en Microsoft werken aan zelfrijdende auto

Autozine
1 oktober 2018 | Volkswagen en Microsoft werken samen aan de Volkswagen Automotive Cloud. Die gaat worden gebruikt voor alle toekomstige digitale diensten van Volkswagen en wordt volgens de makers één van de grootste clouds in de auto-industrie. Met Microsoft als strategische partner neemt Volkswagen AG een belangrijke stap in zijn transformatie van autofabrikant naar mobiliteitprovider, met een vloot 'connected' voertuigen en het digitale ecosysteem Volkswagen We.
Info

Vanaf 2020 rollen er meer dan 5 miljoen Volkswagens per jaar van de band die volledig zijn verbonden met de cloud en deel uitmaken van het internet der dingen. De nieuwe samenwerking combineert de wereldwijde cloudexpertise van Microsoft met de ervaring van Volkswagen als één van de grootste autofabrikanten. Samen gaan de bedrijven werken aan de technologische basis voor een omvangrijk cloudplatform voor de auto-industrie.

Volkswagen

In de toekomst gaan alle in-car services van Volkswagen, en ook die van de andere merken binnen de Volkswagen Group (onder de noemer One Digital Platform), gebruikmaken van Microsoft's Azure-platform en Azure IoT Edge. De Volkswagen Automotive Cloud zorgt voor een verbinding tussen voertuigen, de cloud en klantgerichte services zoals het digitale Volkswagen We-ecosysteem.

Onderdeel van de samenwerking is de bouw van een nieuw ontwikkelingscentrum van Volkswagen nabij het hoofdkwartier van Microsoft in de Amerikaanse staat Washington. Microsoft gaat ondersteuning bieden bij het opzetten van de locatie en Volkswagen onder meer helpen met human resource management en consulting. Naar verwachting werken er in de nabije toekomst zo'n 300 technici in het kantoor.

XLLease
VW werkt aan slim chassis van toekomstVW werkt aan slim chassis van toekomst
19 november 2021
Volkswagen vernieuwt T-Roc voor 2022Volkswagen vernieuwt T-Roc voor 2022
17 november 2021
Volkswagen onthult ID.5Volkswagen onthult ID.5
3 november 2021
Volkswagen Taigo nu te bestellenVolkswagen Taigo nu te bestellen
2 november 2021